Τετάρτη 28 Απριλίου 2021

Aramco: Η μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρία στον κόσμο πουλάει το 1%

 


Ο πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας δήλωσε την Τρίτη ότι το Ριάντ συζητά για να πουλήσει το 1% της κρατικής εταιρείας πετρελαίου Saudi Aramco σε μια κορυφαία παγκόσμια εταιρεία ενέργειας.

Ο πρίγκιπας Mohammed bin Salman δήλωσε ότι η Aramco, η μεγαλύτερη εταιρεία πετρελαίου στον κόσμο, η οποία εισήχθη στο χρηματιστήριο της Σαουδικής Αραβίας στα τέλη του 2019, θα μπορούσε να πουλήσει..

περαιτέρω μετοχές, ακόμη και προς διεθνείς επενδυτές, μέσα στα επόμενα 1 με 2 χρόνια.

«Υπάρχουν συζητήσεις τώρα για την απόκτηση μεριδίου 1% από μια κορυφαία παγκόσμια εταιρεία ενέργειας σε μια σημαντική συμφωνία που θα ενίσχυε τις πωλήσεις της Aramco σε μια μεγάλη χώρα», είπε, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

«Υπάρχουν συνομιλίες με άλλες εταιρείες για διαφορετικά μερίδια και μέρος των μετοχών της Aramco θα μπορούσε να μεταφερθεί στο Δημόσιο Ταμείο Επενδύσεων και ένα μέρος να μπει στο χρηματιστήριο της Σαουδικής Αραβίας», είπε σε συνέντευξή του στη Saudi TV για την πέμπτη επέτειο του Vision 2030.

Η αρχική δημόσια προσφορά της Aramco το 2019 θεωρήθηκε ως πυλώνας του προγράμματος οικονομικής διαφοροποίησης με στόχο την προσέλκυση ξένων επενδύσεων.

Η Aramco συγκέντρωσε 25,6 δισεκατομμύρια δολάρια στην IPO και αργότερα πούλησε περισσότερες μετοχές με την επιλογή «greenshoe», ώστε να αυξήσει το σύνολο στα 29,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τα έσοδα από την προσφορά μεταφέρθηκαν στο Δημόσιο Ταμείο Επενδύσεων, για να μεταμορφώσει τη Σαουδική οικονομία και να διαφοροποιηθεί από τα έσοδα από το πετρέλαιο.


Από το epixeiro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου