Τετάρτη 28 Απριλίου 2021

Οι ρωσικές πετρελαϊκές εταιρείες ενδέχεται να σταματήσουν να προμηθεύουν το διυλιστήριο της Λευκορωσίας λόγω κυρώσεων των ΗΠΑ

 


Οι ρώσοι εξαγωγείς πετρελαίου ενδέχεται να αναστείλουν τις προμήθειές τους στο διυλιστήριο Naftan της Λευκορωσίας μετά τις αυστηρότερες κυρώσεις των ΗΠΑ για τη Λευκορωσία για φερόμενες παραβιάσεις και παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ανέφεραν πηγές. 

Την περασμένη εβδομάδα η Ουάσινγκτον ανάφερε τις άδειες για ορισμένες..

αμερικανικές συναλλαγές με εννέα κυρώσεις κρατικών επιχειρήσεων της Λευκορωσίας, συμπεριλαμβανομένης της Naftan και του ιδιοκτήτη της Belneftekhim.

Αν και δεν επηρεάζονται άμεσα από την κίνηση, οι ρωσικές εταιρείες ανησυχούν ότι θα μπορούσαν να τιμωρηθούν εάν συνεχίσουν να ασχολούνται με τις επιχειρήσεις της Λευκορωσίας.

Εκτός από τα δάνεια, η Ρωσία υποστηρίζει τον γείτονα και συνάδελφο πρώην μέλος της Σοβιετικής Ένωσης με προμήθειες πετρελαίου με ευεργετικούς όρους.

Αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει μετά την πρόσφατη παραγγελία των ΗΠΑ, ανέφεραν οι πηγές, μιλώντας ανώνυμα λόγω της ευαισθησίας του θέματος.

Η Ρωσία Rosneft και Surgutneftegaz δεν σκοπεύουν να προμηθεύσουν πετρέλαιο στη Ναφτάν τον Μάιο, ανέφεραν δύο από τις πηγές. Το Naftan είναι ένα από τα δύο διυλιστήρια της Λευκορωσίας και έχει ικανότητα επεξεργασίας περίπου 200.000 βαρέλια την ημέρα.

Η Ρωσία Tatneft, Russneft και Neftisa προμηθεύουν επίσης πετρέλαιο στη Naftan.

"Περιμένουμε την απόφαση των αφεντικών μας, για να μην υπογράψουμε (παραγγελίες) προς το παρόν", ανέφερε μια πηγή ρωσικής εταιρείας πετρελαίου.

Η Ρωσία προμηθεύει τη Naftan με 5,5 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου το μήνα και οι τέσσερις πηγές ανέφεραν ότι τώρα αναμένουν να μεταφερθούν οι όγκοι στα θαλάσσια λιμάνια για εξαγωγή.

Οι Rosneft, Surgutneftegaz, Tatneft, Russneft και Neftisa δεν απάντησαν αμέσως στα αιτήματα για σχόλιο του Reuters.

Ο Belneftekhim αρνήθηκε να σχολιάσει.

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο, στην εξουσία από το 1994, και ορισμένοι από τους συμμάχους του προστέθηκαν στον κατάλογο των Ειδικών Υπηκόων του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ για το 2006, μετά τις προεδρικές εκλογές του ίδιου έτους, οι οποίες ανέφεραν ότι η Ουάσιγκτον δεν ήταν ελεύθερη και δίκαιη.

Οι κυρώσεις αργότερα επεκτάθηκαν για να καλύψουν το Belneftekhim, το διυλιστήριο Naftan και άλλες κρατικές εταιρείες της Λευκορωσίας, αλλά με ορισμένα wavers. Τα wavers λήγουν στις 3 Ιουνίου 2021. (πρόσθετες αναφορές από τη Natalia Chumakova και τη Ludmila Zaramenskikh. Γράφοντας από την Katya Golubkova. Επιμέλεια από τον Mark Potter)


Από το hydrocarbonprocessing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου