Πέμπτη 8 Απριλίου 2021

Energean: Πρόγραμμα εθελούσιας για περιορισμό των ζημιών – Περιμένει την έγκριση από τη Bουλή του σχεδίου ενίσχυσης

 


Με την ημερήσια παραγωγή του Πρίνου να βρίσκεται κατά μέσο όρο στα 1400 βαρέλια, συνεχίζεται και το 2021 η ζημιογόνος πορεία της Energean. Η εταιρεία αναμένει το συντομότερο δυνατό την έγκριση από τη βουλή της ενίσχυσης, που έχει ήδη λάβει το πράσινο φως της ΕΕ, προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα οι επενδύσεις που θα οδηγήσουν σε αύξηση της παραγωγής και αναμένεται να εξαλείψουν τις ζημιές, που για φέτος υπολογίζεται ότι..

θα φτάσουν τα 40 εκατ. ευρώ. Συνολικά η Energean  θα λάβει εμπορικό δάνειο από τράπεζες ύψους 90,5 εκατ. ευρώ με την εγγύηση του δημοσίου ενώ θα λάβει ακόμη 9,5 εκατ. ευρώ δάνειο μειωμένης εξασφάλισης από το ελληνικό κράτος. Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία για τη διετία 2019 – 2020 κατέγραψε ζημιές ύψους 120 εκατ. ευρώ. 

Παράλληλα με τα δάνεια που θα λάβει η εταιρεία ύψους 100 εκατ. ευρώ και τα οποία θα αξιοποιηθούν για επενδύσεις αύξησης της παραγωγής στον Πρίνο, η Energean προχωρά πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου για το προσωπικό της επιχείρησης, με στόχο να περιοριστούν κατά το δυνατόν τα κόστη. Σύμφωνα με τα όσα έχει ανακοινώσει η επιχείρηση το πρόγραμμα προβλέπει κατ᾽ανώτατο όριο αποζημίωση έως 120 χιλιάδες ευρώ ανάλογα με τα χρόνια προϋπηρεσίας αλλά και την οικογενειακή κατάσταση του εργαζόμενου. Το πρόγραμμα τέθηκε σε ισχύ από την περασμένη Δευτέρα. Εκτός από το πρόγραμμα της εθελουσίας η εταιρεία έχει ήδη εξοικονομήσει ποσό που ξεπερνά τα 3 εκατ. ευρώ με την αποχώρηση στελεχών αλλά και με την απενεργοποίηση του γεωτρύπανου της Energean Force. Τέλος η εταιρεία προβλέπεται να προχωρήσει σε συνολική αναδιάρθρωση που περιλαμβάνει τεχνικές, διοικητικές και οργανωτικές παρεμβάσεις με στόχο την καλύτερη λειτουργία και τον εκσυγχρονισμό του Πρίνου. 

Από το energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου