Πέμπτη 8 Απριλίου 2021

Τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ μειώνονται, τα αποθέματα καυσίμων αυξάνονται

  


Τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ μειώθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο την περασμένη εβδομάδα, ενώ τα αποθέματα βενζίνης σημείωσαν απότομη άνοδο καθώς τα ποσοστά διύλισης στα υψηλότερα σε διάστημα ενός έτους, ανέφερε η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας. 

Τα αποθέματα αργού υποχώρησαν..

κατά 3,5 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 2 Απριλίου στα 501,8 εκατομμύρια βαρέλια, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters για πτώση 1,4 εκατομμυρίων βαρελιών. Οι μετοχές στο Midwest μειώθηκαν στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Μάρτιο του 2020.

Τα αποθέματα βενζίνης στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 4 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα σε 230,5 εκατομμύρια βαρέλια, σε σύγκριση με τις προβλέψεις για πτώση 221.000 βαρελιών. Με την καλοκαιρινή περίοδο οδήγησης να πλησιάζει, η προσδοκία είναι ότι τα αποθέματα βενζίνης θα αρχίσουν σύντομα να υποχωρούν, αλλά αυτό δεν συνέβη Ακόμη.

"Ο αριθμός της βενζίνης ήταν τόσο μεγάλος που δεν επιτρέπει στο ράλι να μαζέψει παρά την άντληση αργού πετρελαίου", δήλωσε ο Robert Yawger, διευθυντής ενεργειακών συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης της Mizuho Securities.

Η τιμή του πετρελαίου ήταν χαμηλότερη μετά την έκθεση. Τα συμβόλαια αργού πετρελαίου των ΗΠΑ υποχώρησαν κατά 50 σεντς στα 58,83 δολ. Το βαρέλι, ενώ ο Μπρεντ έπεσε 46 σεντ στα 62,27 δολ. Το βαρέλι στις 10:44 π.μ.

Οι λειτουργίες αργού διυλιστηρίου αυξήθηκαν κατά 103.000 βαρέλια ημερησίως και τα ποσοστά χρήσης αυξήθηκαν κατά 0,1 ποσοστιαία μονάδα και τώρα λειτουργούν στο 84% της χωρητικότητας, το υψηλότερο από τον Μάρτιο του 2020.

Τα αποθέματα αποστάγματος, τα οποία περιλαμβάνουν πετρέλαιο και πετρέλαιο θέρμανσης, αυξήθηκαν κατά 1,5 εκατομμύρια βαρέλια σε 144,1 εκατομμύρια βαρέλια, έναντι των προσδοκιών για αύξηση 486.000 βαρελιών.

Οι καθαρές εισαγωγές αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ μειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα κατά 141.000 bpd, ενώ η παραγωγή αργού πετρελαίου μειώθηκε 200.000 bpd στα 10,9 εκατομμύρια bpd. (Αναφορά από τους David Gaffen και Laila Kearney Editing από τη Marguerita Choy)


Από το hydrocarbonprocessing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου