Πέμπτη 8 Απριλίου 2021

Η ζήτηση καυσίμων με τζετ «δείχνει σημάδια ζωής»: Διευθύνων Σύμβουλος των διυλιστηρίων των ΗΠΑ

 


Η ζήτηση για καύσιμα αεριωθούμενου αέρα αυξάνεται, σύμφωνα με ένα ανώτερο στέλεχος διύλισης, το οποίο θα μπορούσε να δώσει στους διυλιστές κάποια ελπίδα αφού η παγκόσμια πανδημία ενίσχυσε τα αποθέματα αποσταγμάτων και βυθίστηκαν.

Τα διυλιστήρια αναμιγνύουν τα καύσιμα τζετ σε αποθέματα ντίζελ τους τελευταίους μήνες, καθώς δεν μπόρεσαν να πουλήσουν..

το προϊόν λόγω της απότομης μείωσης των αεροπορικών ταξιδιών.

"Οι αριθμοί ζήτησης καυσίμων αεριωθούμενων αρχίζουν να βελτιώνονται και δείχνουν σημάδια ζωής, επιτρέποντας στα διυλιστήρια να ρίχνουν λιγότερο τζετ στο ντίζελ, το οποίο τελικά θα προσφέρει ανακούφιση στο απόθεμα απόσταξης", δήλωσε ο Joe Israel, διευθύνων σύμβουλος της Par Pacific, μια δυτική ακτή διυλιστής.

Τον περασμένο μήνα, η Υπηρεσία Ασφάλειας Μεταφορών δήλωσε ότι εξέτασε 1,36 εκατομμύρια επιβάτες αεροδρομίων στις ΗΠΑ, τον υψηλότερο αριθμό από τις 15 Μαρτίου 2020. Αυτό είναι ακόμη 38% χαμηλότερο από τα επίπεδα πριν από το COVID-19. Με έναν αυξανόμενο αριθμό Αμερικανών να εμβολιάζονται, η ζήτηση και οι προηγμένες κρατήσεις έχουν αρχίσει να αυξάνονται τις τελευταίες εβδομάδες.

«Σε συνδυασμό με την υγιή ζήτηση ντίζελ, αυτή η τάση πιθανότατα θα οδηγήσει στην εξάπλωση των παγκόσμιων ρωγμών απόσταξης», δήλωσε το Ισραήλ.

Τα περιθώρια απόσταξης είναι κατά μέσο όρο 5,17 $ το βαρέλι το πρώτο τρίμηνο του 2021, περίπου τα μισά επίπεδα του τριμήνου του προηγούμενου έτους, σύμφωνα με την ενεργειακή εταιρεία συμβούλων Tudor, Pickering και Holt.

Η ανάκτηση καυσίμων με τζετ έχει καθυστερήσει τη ζήτηση βενζίνης, η οποία ήδη αγγίζει τα επίπεδα προ πανδημίας, σύμφωνα με στοιχεία της Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας.

Το πρώτο τρίμηνο του 2021, η χρησιμοποιούμενη ικανότητα των διυλιστηρίων του κόσμου ήταν 10% έως 15% χαμηλότερη από τα επίπεδα πριν από την πανδημία, αλλά τα διυλιστήρια αναμένουν ότι θα αυξηθεί τους επόμενους μήνες.

«Λαμβάνοντας υπόψη τις υποθέσεις ανάκαμψης, οι προσδοκίες είναι ότι τα διυλιστήρια του κόσμου θα καλύψουν αυτό το χάσμα στο 5% περίπου το καλοκαίρι», δήλωσε ο Ισραήλ.

Αναφορά από τη Laura Sanicola; Επιμέλεια από τον Dan Grebler

Από το hydrocarbonprocessing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου