Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020

Γιατί η βιομηχανία πετρελαίου είναι έτοιμη να αναπτυχθεί για τις επόμενες δεκαετίες



 Η σύγχρονη καινοτομία βοηθά τη βιομηχανία πετρελαίου να συμβαδίσει με τον ανταγωνισμό μειώνοντας το κόστος , αντιμετωπίζοντας προβλήματα ασφάλειας και ενσωματώνοντας καλύτερα αναλυτικά δεδομένα για να βελτιώσουμε συνεχώς τα υπάρχοντα συστήματα. Καθώς αντιμετωπίζουμε αυξημένη παγκόσμια αβεβαιότητα σχετικά με τη ζήτηση για πετρέλαιο καθώς και την τιμή του, η ψηφιοποίηση και η εισαγωγή..

νέων τεχνολογιών θα βοηθήσουν τη βιομηχανία να αντιμετωπίσει αυτές τις προκλήσεις άμεσα.  Το κόστος της εφοδιαστικής αλυσίδας ήταν ανέκαθεν ένα από τα μεγάλα κόστη βιομηχανίας πετρελαίου και φυσικού αερίου, κόστος που αυξάνεται τα τελευταία χρόνια. Λόγω της πολυπλοκότητας του συστήματος, της χρήσης τρίτων και της έλλειψης ψηφιοποίησης, οι σημαντικές ανεπάρκειες στις αλυσίδες εφοδιασμού της βιομηχανίας οδηγούν σε μεγαλύτερο κόστος και καθυστερήσεις έργων. Μια έκθεση Weforum του 2017 δήλωσε ότι η δυνητική αξία του ψηφιακού μετασχηματισμού της βιομηχανίας πετρελαίου και φυσικού αερίου θα μπορούσε να φτάσει τα 2,5 τρισεκατομμύρια δολάρια, εάν οι περιορισμοί λειτουργίας χαλαρώσουν για να καλωσορίσουν τις σύγχρονες τεχνολογίες. 

Επιπλέον, η ψηφιοποίηση του κλάδου θα μπορούσε να έχει θετικό αντίκτυπο πέρα ​​από τις οικονομικές αποταμιεύσεις και τα κέρδη. Οι νέες τεχνολογίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε σημαντική μείωση των εκπομπών CO2. Μπορούμε να περιμένουμε να δούμε μια ισοδύναμη μείωση 1.300 τόνων CO2, 800 εκατομμύρια γαλόνια νερού και μια μείωση 230.000 βαρελιών πετρελαίου που χάθηκαν σε πετρελαιοκηλίδες. 

Νέες τεχνολογίες εισάγονται ταχέως από σημαντικούς παράγοντες της βιομηχανίας. Για παράδειγμα, τα ψηφιακά δίδυμα παρέχουν διαδραστικές τρισδιάστατες προσομοιώσεις που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι μηχανικοί για να χειριστούν πλατφόρμες λαδιού και εγκαταστάσεις από απόσταση όταν δεν μπορούν να φτάσουν στην εξέδρα. 

Τα ψηφιακά δίδυμα, αν και δεν αποτελούν πρόσφατη καινοτομία, αποδεικνύονται όλο και πιο χρήσιμα κατά τη διάρκεια της τρέχουσας παγκόσμιας πανδημίας. Χάρη στις εξελίξεις στον υπολογισμό της τεχνολογίας, χρησιμοποιούνται πλέον από την κύρια βιομηχανία πετρελαίου, επιτρέποντας στους μηχανικούς να εργάζονται εξ αποστάσεως. Παρέχουν μια πολύ απαραίτητη απάντηση σε περιορισμούς όπως η κοινωνική αποστασιοποίηση, ο Mitch Flegg, διευθύνων σύμβουλος της Serica Energy Plc. είπε στο Bloomberg. 

Επιπλέον, έχουμε δει μεγάλες προόδους στη χρήση των δεδομένων analytics. Σε μια έρευνα της EY Global Oil & Gas από νωρίτερα αυτό το έτος, το 85% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι χρησιμοποιούν ήδη κάποια μορφή προηγμένων αναλυτικών στοιχείων. Το Analytics έχει διαδραματίσει τεράστιο ρόλο στην ψηφιοποίηση του κλάδου. 

Η EY ανέλυσε 500 έργα πετρελαίου και φυσικού αερίου ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων και άνω και διαπίστωσε ότι το 60% των έργων αντιμετώπισε καθυστερήσεις και το 38% υπερέβη τον προϋπολογισμό. Διαπίστωσαν ότι πολλές από αυτές τις καθυστερήσεις οφείλονται σε κακά συστήματα ανάλυσης δεδομένων. Μερικές από τις βασικές αποτυχίες ήταν η έλλειψη κεντρικών και αξιόπιστων δεδομένων, αναποτελεσματικές διαδικασίες και η ανάγκη για μη αυτόματη μεταφορά δεδομένων. Οι καθυστερήσεις στις αναφορές και οι κακοί χρόνοι επικοινωνίας συνέβαλαν επίσης σε αυτές τις αποτυχίες. 

Οι μεγάλες εταιρείες αναγνωρίζουν ότι ο τρόπος αντιμετώπισης πολλών από αυτές τις προκλήσεις είναι μέσω μεγαλύτερης ψηφιακής καινοτομίας. Στην πραγματικότητα, το 80 τοις εκατό των ερωτηθέντων της έρευνας τόνισαν την πρόθεσή τους να επενδύσουν τουλάχιστον ένα μέτριο ποσό στην τεχνολογία για να συμβαδίσουν με τις τάσεις της βιομηχανίας. Επιπλέον, το 58% δήλωσε ότι υπήρχε βιασύνη να επενδύσει σε αυτούς τους τύπους τεχνολογιών ως απάντηση στην παγκόσμια πανδημία. 

Ενώ το Covid-19 εμπόδισε τη βιομηχανία πετρελαίου με διάφορους τρόπους, μειώνοντας τη ζήτηση και την παραγωγή σε αρκετές περιοχές του κόσμου, είχε κάποια οφέλη για τη βιομηχανία. Για παράδειγμα, η ώθηση για μεγαλύτερη ψηφιοποίηση και τεχνολογική καινοτομία είναι ισχυρότερη από ποτέ. Οι εταιρείες σπεύδουν να βρουν εναλλακτικές επιλογές εργασίας για το προσωπικό της εξέδρας λόγω απρόβλεπτων περιορισμών πανδημίας. Συστήματα απομακρυσμένης παρακολούθησης όπως drones χρησιμοποιούνται για την έρευνα αγωγών και για να διασφαλιστεί ότι είναι σε πλήρη λειτουργία. Και οι οικονομικές ανησυχίες της ύφεσης που παρατηρήθηκαν νωρίτερα φέτος αντιμετωπίζονται με μεγαλύτερη αποδοτικότητα και αυτοματοποίηση. 


Από τον Felicity Bradstock για το Oilprice.com


Από το oilprice.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου