Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020

Ο κρυμμένος πετρελαϊκός θησαυρός της Αφρικής: Αύξηση του πετρελαίου της Γκαμπόν

Από το naftikachronika.gr
H Panoro Energy ανακοίνωσε ότι ξεκίνησαν επιτυχώς οι εργασίες εξόρυξης πετρελαίου, που αποτελούν τη δεύτερη φάση του προγράμματος στο πεδίο Tortue, ανοικτά της ακτογραμμής της Γκαμπόν. Μάλιστα, η πετρελαιοπηγή DTM-5H ξεκίνησε ήδη τη λειτουργία της, νωρίτερα από τις αρχικές προβλέψεις, ενώ η δεύτερη πετρελαιοπηγή, DTM-4H, θα τεθεί σε λειτουργία την επόμενη εβδομάδα.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα γεωτρήσεων συμπεριλαμβάνει..
τη λειτουργία τεσσάρων νέων πετρελαιοπηγών, δύο εκ των οποίων θα έχουν τεθεί σε πλήρη λειτουργία τις επόμενες ημέρες. Οι άλλες δύο πετρελαιοπηγές που θα επιχειρούν στη θαλάσσια περιοχή Dussafu κατασκευάζονται και θα τεθούν σε λειτουργία το καλοκαίρι του 2020.

Η Dussafu είναι ζώνη αποκλειστικής εκμετάλλευσης 850 τ.χλμ., που βρίσκεται στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Γκαμπόν. Η περίοδος εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων της Dussafu είναι για είκοσι χρόνια από την πρώτη εξόρυξη πετρελαίου. Τα συγκεκριμένα κοιτάσματα εκμεταλλεύεται η BW Energy και η Panoro κατέχει το 8,333% των μετοχών.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η ολική παραγωγή στα πεδία για το 2020 θα κυμανθεί μεταξύ 17.300-21.600 βαρελιών την ημέρα σε σύγκριση με την κατά μέσο όρο παραγωγή των 11.800 βαρελιών την ημέρα του 2019. Η παραγωγή θα προέρχεται από την εξόρυξη συνολικά έξι πετρελαϊκών κοιτασμάτων. Η Γκαμπόν αποτελεί πλέον την τέταρτη σημαντικότερη πετρελαιοπαραγωγό χώρα της Αφρικής και είναι μέλος του ΟPEC. Tα σημαντικότερα κοιτάσματά της μέχρι σήμερα βρίσκονται στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ της ηπειρωτικής χώρας και των νησιών Sao Tome and Principe.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου