Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020

Μείωση της παραγωγής πετρελαίου των ΗΠΑ κατά 20% βλέπει ο CEO της Pioneer

Από το worldenergynews.gr
Κατά 20% περίπου αναμένεται να μειωθεί η παραγωγή πετρελαίου της Αμερικής, σύμφωνα με όσα είπε στην τηλεόραση του Bloomberg, o διευθύνων σύμβουλος της Pioneer Natural Resources Co. Scott Sheffield.

Κληθείς να σχολιάσει την τρέχουσα κατάσταση εν μέσω κορωνοϊού, υπογράμμισε ότι: «Οι ΗΠΑ ενδέχεται να χάσουν..
μεταξύ 2 εκατομμυρίων και 2,5 εκατομμυρίων βαρελιών ημερησίως έως το τέλος του 2021 εάν οι τιμές του πετρελαίου παραμείνουν γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα καθώς οι εταιρείες εισέρχονται σε καθεστώς συντήρησης.

Παράλληλα, υπενθυμίζεται πως οι παραγωγοί σχιστόλιθου περικόπτουν τις κεφαλαιακές δαπάνες και μειώνουν τη δραστηριότητά τους μετά τη μεγαλύτερη πτώση στις τιμές του αργού πετρελαίου από το 1991.

Οι περισσότεροι παραγωγοί σχιστόλιθου θα αναγκαστούν να κόψουν μέχρι το ήμισυ τις γεωτρητικές τους επιχειρήσεις μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, όταν λήξουν τα σημερινά φράγματα, δήλωσε ο Sheffield. Δεν έδωσε λεπτομέρειες για τα σχέδια της δικής του εταιρείας, τα οποία είπε ότι θα ανακοινώσει τις επόμενες ημέρες.

Η κατάρρευση της τιμής του πετρελαίου μπορεί να οδηγήσει σε πτώχευση αρκετές εταιρείες  παραγωγής σε παγκόσμιο επίπεδο, κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου