Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ

Από το pseep.gr

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

     Πραγµατοποιήθηκε χθες το πρώτο τακτικό ∆.Σ. της νέας χρονιάς. Μιας χρονιάς που κορυφαίο γεγονός έχει τη διαπραγµάτευση για την υπογραφή της νέας ΕΣΣΕ και του Εσωτερικού Κανονισµού. Μιας ΕΣΣΕ που για να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των εργαζοµένων πρέπει να έχει θετικό πρόσηµο.
    Έγινε ενηµέρωση στα µέλη του ∆.Σ. για την αναβολή της προγραµµατισµένης 5ης συνάντησης µε τους εκπροσώπους της Εταιρείας για..
τη νέα ΕΣΣΕ η οποία οφείλεται αποκλειστικά στην απόφασή της για αναδιάρθρωση της διαπραγµατευτικής της οµάδας.
     Παραδόθηκε στο Σωµατείο µας η ολοκληρωµένη µελέτη «Κοινωνικά Ασφαλιστικά Ζητήµατα των εργαζοµένων σε µονάδες εξόρυξης και ∆ιύλισης Πετρελαίου» από τον Νοµικό Σύµβουλο του Σωµατείου και κατατέθηκε προς ενηµέρωση σε όλες τις παρατάξεις. Το επόµενο διάστηµα θα κατατεθεί στους αρµόδιους φορείς αλλά και στα κόµµατα της Βουλής, η µελέτη µαζί µε το τελικό πλαίσιο της διεκδίκησής µας για το νέο ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό των εργαζοµένων σε µονάδες εξόρυξης και ∆ιύλισης Πετρελαίου.

     Το πρώτο βήµα ολοκληρώθηκε. Ανεξάρτητα όµως από το αποτέλεσµα που θα έχει αυτή η προσπάθεια, η παρακαταθήκη που θα µείνει στο Σωµατείο µας θα ακολουθήσει όσους επιθυµούν να συνεχίσουν να προσπαθούν να βελτιώσουν το αύριο των εργαζοµένων.
     ∆όθηκαν οι απαραίτητες εξηγήσεις για την αποχώρηση των εκπροσώπων του Σωµατείου από το τελευταίο Υπηρεσιακό Συµβούλιο.
    
     Κατατέθηκαν οι κάτωθι δύο προτάσεις που αφορούσαν τη µέρα ψήφισης του νέου ασφαλιστικού – συνταξιοδοτικού νοµοσχεδίου.

Πρόταση Αγωνιστικού Μετώπου: Απόφαση για Απεργία µε ανοικτή ηµεροµηνία, την ηµεροµηνία ψήφισης του Ασφαλιστικού – Συνταξιοδοτικού Νοµοσχεδίου. ΥΠΕΡ 1.
Πρόταση 2η : Να εισηγηθεί το ΠΣΕΕΠ προς τα δευτεροβάθµια όργανα που συµµετέχει ώστε να πάρουν απόφαση για απεργιακές κινητοποιήσεις την ηµέρα της ψήφισης του Ασφαλιστικού – Συνταξιοδοτικού Νοµοσχεδίου. ΥΠΕΡ 19. 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Εµείς οι εργαζόµενοι συνεπείς στις αρχές, την ιστορία και τους αγώνες µας, δε θα σταµατήσουµε να Αγωνιζόµαστε για να αποτρέψουµε την περαιτέρω Ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ. Πρωταρχικός στόχος µας παραµένει ο εκσυγχρονισµός των εγκαταστάσεων διότι συµβάλει στην Ασφάλεια των εργαζοµένων, στην ανάπτυξη και εξέλιξη της Εταιρείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου