Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020

ΙΜΟ 2020: Τα κινεζικά διυλιστήρια χωλαίνουν

Από το naftikachronika.gr
Tα κινεζικά διυλιστήρια δύσκολα θα αυξήσουν την παραγωγή αποθειωμένων καυσίμων λόγω απουσίας υποδομών, παρά την πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης για φοροαπαλλαγές με σκοπό την ενίσχυση της παραγωγής.

Η έλλειψη προσφοράς από κινεζικής πλευράς κατ’ επέκταση σημαίνει ότι η χώρα δεν θα είναι σε θέση να καλύψει τη μεγάλη..
περιφερειακή ζήτηση για καύσιμα με χαμηλή περιεκτικότητα σε θείο ελέω των κανονισμών του ΙΜΟ.

Εμπειρογνώμονες και κύκλοι της αγοράς σημειώνουν στο Reuters ότι ο ασιατικός γίγαντας θα πρέπει άμεσα να προβεί σε αναβαθμίσεις στις υφιστάμενες υποδομές του για την παραγωγή και τον ανεφοδιασμό πλοίων με VLSFO.

Μάλιστα, υψηλόβαθμα στελέχη της Sinopec τονίζουν ότι θα χρειαστούν κατ’ ελάχιστο τρεις μήνες προκειμένου να προστεθούν νέες εγκαταστάσεις και να προσαρμοστεί η παραγωγή VLSFO στα δεδομένα της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Προσώρας η χώρα εισάγει καύσιμα με μέγιστη περιεκτικότητα σε θείο 0,5% από τη Σιγκαπούρη και τη Νότια Κορέα, ενώ η εγχώρια παραγωγή της προορίζεται κυρίως για να δοκιμαστεί στην αγορά.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι Sinopec και China National Petroleum Corp. (CNPC) συνδυαστικά έχουν παραγωγική ικανότητα περί τους 14 εκατ. τόνους VLSFO ετησίως, ενώ άλλα κινεζικά διυλιστήρια μπορούν να προσθέσουν στον αριθμό αυτό 4 εκατ. τόνους.

Φωτό: Unsplash/Joshua Rawson Harris

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου