Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020

ΕΙΑ: Aυξήθηκαν τα αποθέματα αργού και βενζίνης στις ΗΠΑ

Από το worldenergynews.gr
Τα αποθέματα αργού πετρελαίου και βενζίνης στις ΗΠΑ αυξήθηκαν, ενώ τα αποθέματα αποσταγμάτων μειώθηκαν, σύμφωνα με την ΕΙΑ.

Τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 3,5 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 24 Ιανουαρίου σε 431,7 εκατομμύρια βαρέλια, σε σύγκριση..
με τις προσδοκίες των αναλυτών για αύξηση 482.000 βαρελιών.

Στο κέντρο διανομής Cushing, Oklahoma, αυξήθηκαν κατά 758.000 βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με την EIA.

Οι ροές αργού  στα διυλιστήρια μειώθηκαν κατά 933.000 βαρέλια την ημέρα την περασμένη εβδομάδα. Τα ποσοστά χρήσης  μειώθηκαν κατά 3,3 εκατοστιαίες μονάδες

Τα αποθέματα βενζίνης των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 1,2 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα στα 261,2 εκατομμύρια βαρέλια, σύμφωνα με την EIA, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών για άνοδο 1,3 εκατομμυρίων βαρελιών.

Τα αποθέματα αποσταγμάτων, τα οποία περιλαμβάνουν ντίζελ και πετρέλαιο θέρμανσης, μειώθηκαν κατά 1,3 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα στα 144,7 εκατομμύρια βαρέλια, έναντι προσδοκιών για πτώση 1,1 εκατομμυρίου βαρελιών, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΠΕ.

Οι καθαρές εισαγωγές αργού πετρελαίου ΗΠΑ αυξήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα κατά 133.000 βαρέλια την ημέρα την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με την EIA.

Συνολικά, οι ΗΠΑ ήταν καθαρός εξαγωγέας πετρελαίου κατά την τελευταία εβδομάδα, με τις ημερήσιες καθαρές εξαγωγές προϊόντων να ανέρχονται σε 4 εκατομμύρια bpd, ενώ οι καθαρές εισαγωγές ακατέργαστου προϊόντος ανήλθαν κατά μέσο όρο σε 3,2 εκατομμύρια bpd.

Η συνολική ζήτηση των τελευταίων τεσσάρων εβδομάδων υποχώρησε, με την προσφορά προϊόντων βενζίνης  μειωμένη κατά 4,4% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους, ενώ η ζήτηση καυσίμων απόσταξης μειώθηκε κατά 8,3%.

Οι τιμές του πετρελαίου ελάχιστα άλλαξαν μετά τα στοιχεία, αλλά παρέμειναν αδύναμες ως συνέπεια της συνεχιζόμενης ανησυχίας για τις επιπτώσεις του κοροναϊού στα ταξίδια και κατ 'επέκταση στη ζήτηση καυσίμων.

Τα συμβόλαια αργού πετρελαίου των ΗΠΑ υποχώρησαν 16 σεντς, ή 0,3%, στα 53,33 δολάρια το βαρέλι στις 10:50 π.μ. (1550 GMT), ενώ το Brent αυξήθηκε κατά 27 σεντς στα 59,78 δολάρια το βαρέλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου