Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΛΠΕ


Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
  
   Καταδικάζουμε την απαράδεκτη πρακτική του Ομίλου Εταιρειών ΕΛ.ΠΕ. να απαγορεύσει την είσοδο συνδικαλιστών σε χώρους του Ομίλου.

   Αυτό το συμβάν έρχεται να προστεθεί..
στις συνεχόμενες διώξεις εις βάρος του συναδέλφου Γραμματέα του Κλαδικού Σωματείου Ενέργειας από διευθυντικά στελέχη των ΕΛ.ΠΕ.

    Η πρακτική αυτή καταπατά τη νομοθεσία όπως αυτή διατυπώνεται στο Νόμο 1264/82.
Τα συνδικάτα με αγώνες και με αίμα έχουν κατακτήσει το δικαίωμα της παρέμβασης στους χώρους δουλειάς, της επαφής με τους συναδέλφους στον τόπο εργασίας.
     
    Δεν είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε πίσω από αυτό. Η πρακτική αυτή, προφανώς σχετίζεται με το παραπέρα χτύπημα των εργατικών δικαιωμάτων και των συνδικαλιστικών ελευθεριών.

    Οι πληροφορίες που φτάνουν στα αυτιά συναδέλφων, για μειώσεις μισθών, για πλαφόν στις υπερωρίες αλλά και για απολύσεις του προσωπικού που εργάζονται μέσω εργολάβου, δεν πρέπει να αφήνουν κανέναν εργαζόμενο σε ησυχία. Είτε «μόνιμος», είτε«εργολαβικός» ο κάθε εργαζόμενος  πρέπει να είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα, να απαντηθεί δυναμικά το αίσχος που ετοιμάζουν.

     Ο Όμιλος των ΕΛ.ΠΕ. αξιοποιεί την εντεινόμενη αντεργατική κυβερνητική πολιτική, η οποία χθες με ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα με ΝΔ, βάζει εμπόδια στη λήψη απόφασης για απεργία, προσπαθεί να βάλει στο χέρι τα Σωματεία με το ηλεκτρονικό μητρώο, βάζει ταφόπλακα στις κλαδικές συμβάσεις.

                                                   Υπολογίζουν χωρίς τον ξενοδόχο!
                                        Θέλουμε συνδικάτα ζωντανά. Όλοι στον αγώνα!

      Δεν θα επιτρέψουμε στην κυβέρνηση και τους επιχειρηματικούς ομίλους να βάλουν τα συνδικάτα και τους συνδικαλιστικούς αγώνες στο γύψο. Δεν θα επιτρέψουμε καμία απόλυση και καμία μείωση μισθών.
      
      Παλεύουμε για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Απαιτούμε οι εργαζόμενοι στους εργολάβους να προσληφθούν με άμεση εργασιακή σχέση από τα ΕΛΠΕ.

      Όλοι οι εργαζόμενοι να κάνουν το βήμα, να οργανωθούν στο Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας, να σπάσει η σιγή νεκροταφείου που θέλουν να επιβάλλουν στους χώρους εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου