Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019

Στα 26 δισ. το κόστος του «παροπλισμού» των πλατφορμών πετρελαίου στη Βόρεια Θάλασσα μέχρι το 2030

Από το worldenergynews.gr
Τελειωμό δεν έχουν οι εξελίξεις στο γεωπολιτικό και ενεργειακό παγκόσμιο τομέα, σύμφωνα με τα όσα καινούργια στοιχεία δημοσιοποιεί το Bloomberg.

Στην προκειμένη περίπτωση, ρόλο πρωταγωνιστή παίζει η Μεγάλη Βρετανία η οποία με τη σειρά της έχει προκαλέσει τριγμούς στο..
εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αφορμή αποτέλεσε η πρόθεσή της να εγκαταλείψει τις πλατφόρμες πετρελαίου που βρίσκονται στη Βόρεια Θάλασσα.

Στον προβληματισμό λοιπόν του σήμερα, προκύπτει η λεγόμενη αποσυναρμολόγηση των υπεράκτιων πλατφορμών πετρελαίου και φυσικού αερίου. Ο Fergusson είναι διευθύνων σύμβουλος της Fairfield Decom Ltd, που ειδικεύεται στη συγκεκριμένη διαδικασία και όπως σημειώνει, «πρόκειται για μια τεράστια επιχείρηση».

«Πάνω από 26 δισεκατομμύρια δολάρια θα δαπανηθούν για τον παροπλισμό του Ηνωμένου Βασιλείου μέχρι το 2030» είπε χαρακτηριστικά ο Paul Main, αναλυτής της Wood Mackenzie Ltd. 

Μέχρι τα μέσα της επόμενης δεκαετίας, οι εταιρείες θα δαπανούν περισσότερα για την απομάκρυνση περιττών εγκαταστάσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου, παρά για την ανάπτυξη νέων πεδίων στην περιοχή.

Επαγγελματικές ευκαιρίες

Μετά το πρόγραμμα «παροπλισμού» του Greater Dunlin που ανέλαβε ο Fergusson, εκδηλώθηκε σημαντικό ενδιαφέρον και από άλλους παίκτες της Βόρειας Θάλασσας για τον ίδιο λόγο.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός πως το Υπουργείο Επιχειρήσεων, Ενέργειας και Βιομηχανικής Στρατηγικής του Ηνωμένου Βασιλείου ζήτησε από τους φορείς εκμετάλλευσης να διαθέσουν μέχρι στιγμής 844 εκατομμύρια λίρες για να καλύψουν το κόστος παροπλισμού.

Η Αρχή Πετρελαίου και Αερίου του Ηνωμένου Βασιλείου εκτιμά ότι το συνολικό κόστος παροπλισμού στη χώρα ανέρχεται σήμερα σε 49 δισ. λίρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου