Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019

CRASH TEST ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΠΕ

Από το mikrometoxos.gr
Φίλοι μικρομέτοχοι, με αφορμή το δημοσίευμα που διαβάσαμε σε ιστοσελίδα που ειδικεύεται σε τραπεζικά νέα για τα ΕΛΠΕ ότι θα πουληθεί το 35.5% των ΕΛΠΕ με discount 25%(!!!!!) σε αμερικάνικο fund που έχει βρει ο Λάτσης μας κίνησε την περιέργεια για το πόσο αξιόπιστο είναι το άρθρο. Δυστυχώς για το μέσο, μέσα σε 24 ώρες ήρθε η διάψευση για το άρθρο. Αυτό φίλοι αναγνώστες είναι η ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ.

Αν ήμασταν στην Αμερική, οι μικρομέτοχοι θα..
μπορούσαν να κινηθούν νομικά εναντίον του μέσου για την μετάδοση ψευδών πληροφοριών. Τέτοια σφαλιάρα στην αξιοπιστία δεν υπάρχει. Δυστυχώς για το μέσο, την επόμενη ημέρα μετά από ερώτηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ήρθε η ΠΛΗΡΗΣ διάψευση του άρθρου. Πραγματικό Βατερλό στην αξιοπιστία του μέσου.


Τώρα, σύμφωνα με δικές μας πληροφορίες, η οικογένεια Λάτση και ειδικότερα ο κ. Σπύρος Λάτσης προσαρμόζεται άμεσα στα νέα δεδομένα της Ελλάδας. Εκεί που ήταν να πουλήσει μετοχές των ΕΛΠΕ μαζί με το ελληνικό δημόσιο, τώρα δεν πουλάει λέπι. Αυτό είναι το καλύτερο νέο για τους μικρομετόχους των ΕΛΠΕ και τεράστια ψήφος εμπιστοσύνης προς το μέλλον της Ελλάδας και των ΕΛΠΕ.

Μην ξεχνάτε άλλωστε ότι η οικογένεια Λάτση μέσω της LATSCO έχει ξαναμπεί πολύ δυνατά στη ναυτιλία και ειδικότερα στα τάνκερ και στα LNG.

Μαζί με τα ΕΛΠΕ γίνεται ένας ενεργειακός κολοσσός.
Τώρα, στο ζουμί της υπόθεσης…

Απ’ ότι φαίνεται, θα πουληθεί το 20% των ΕΛΠΕ με accelerated book building στην ξένη και ελληνική θεσμική κοινότητα όχι σε τιμές 7.00€ που διαβάσατε, αλλά περί των 8.00€ και ίσως προς τα 8.20€.

Έτσι, και το ελληνικό δημόσιο θα επωφεληθεί βάζοντας 500 εκ ευρώ στο ταμείο του και θα αυξηθεί το free float των ΕΛΠΕ, με τον επόμενο στόχο να μπαίνει η μετοχή στον MSCI.

Φίλοι μικρομέτοχοι εμείς ήμασταν οι πρώτοι που λέγαμε ότι δεν πρόκειται να γίνει το πακέτο σε τιμές 9.50€-10.00€ που κάποιοι φανταζόντουσαν, αλλά περί τα 8.00€. Η Goldman Sachs αυτή τη φορά κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά και η ολοκλήρωση της πώλησης του πακέτου αναμένεται να γίνει πολύ σύντομα, υπάρχει πολύ μεγάλη ζήτηση.

Η πρακτική που θα ακολουθήσει το ελληνικό δημόσιο θα είναι η τμηματική πώληση πακέτων όπως στον ΟΤΕ.

Εμείς πιστεύουμε ότι με το που περιέλθει το management ΠΛΗΡΩΣ στην οικογένεια Λάτση τα ΕΛΠΕ θα γίνουν άλλη εταιρεία.

Τα ΕΛΠΕ είναι έτοιμα να κάνουν το μεγάλο βήμα επενδύοντας στις ΑΠΕ. Η οικογένεια Λάτση θα είναι στην εξόρυξη, διύλιση και μεταφορά πετρελαίου. Αλλά αυτή τη φορά με όχημά της τα ΕΛΠΕ θα κινηθεί επιθετικά χτίζοντας στην ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ. Έτσι εν ευθέτω χρόνου προβλέπουμε να γίνονται ένα πολύ sexy χρηματιστηριακό story.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου