Πέμπτη 15 Αυγούστου 2019

Ενίσχυση ανταγωνιστικότητας για το Βόρειο Πέρασμα

Από το naftikachronika.gr
Η ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία Novatek ανακοίνωσε ότι το Arc7 ice-class LNG tanker «Vladimir Rusanov» ολοκλήρωσε πρόσφατα τον διάπλου του Βόρειου Περάσματος μέσω της ανατολικής διαδρομής, μεταφέροντας LNG από το Yamal LNG project προς τον κινεζικό λιμένα Tianjin.

Η εν λόγω διέλευση στο σκεπασμένο με πάγο τμήμα της παραπάνω θαλάσσιας διαδρομής διήρκησε μόλις έξι ημέρες, καταγράφοντας..
ένα νέο ρεκόρ αναφορικά με την «ελεύθερη» διέλευση ενός έμφορτου πλοίου από το Βόρειο Πέρασμα, χωρίς την συνοδεία παγοθραυστικών. Η συνολική διαδρομή από το λιμένα της Sabetta, όπου βρίσκεται το Yamal LNG project, προς το λιμάνι της Tianjin διήρκησε 16 ημέρες, αντιπροσωπεύοντας λιγότερο από το ήμισυ του χρόνου, ο οποίος θα απαιτείτο εάν μεταφερόταν το φορτίο μέσω της Διώρυγας του Σουέζ και των Στενών της Μαλάκκα.

Εκπρόσωπος της Novatek επεσήμανε ότι το «Vladimir Rusanov» αποτελεί το πρώτο πλοίο που πραγματοποιεί το άνοιγμα για την καλοκαιρινή περίοδο ναυσιπλοΐας μέσω του Βόρειου Περάσματος, προσθέτοντας ότι η εν λόγω διαδρομή συμβάλει στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των μεταφορών LNG της προς βασικές καταναλώτριες αγορές, όπως η Κίνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου