Πέμπτη 15 Αυγούστου 2019

Aramco: Στοίχημα 75 δισ. δολαρίων στην διύλιση

 
Από το naftemporiki.gr
Aramco συνεχίζει την επέκτασή της στην ασιατική αγορά διύλισης με ένα νέο μεγάλο deal. O σαουδαραβικός κολοσσός ανακοίνωσε ότι θα εξαγοράσει μερίδιο 20% στη Reliance Industries, σε μία συμφωνία αξίας 75 δισ. δολαρίων. 

Πρόκειται για την μεγαλύτερη ξένη επένδυση στην ιστορία της εταιρείας και καλύπτει τις δραστηριότητες διύλισης και πετροχημικώ..
ν της Reliance, συμπεριλαμβανομένου του διυλιστηρίου Jamnagar, το οποίο είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο. Η Aramco, κορυφαία εξαγωγική δύναμη αργού στον κόσμο, θα τροφοδοτεί το διυλιστήριο με 700.000 βαρέλια ημερησίως σε μακροπρόθεσμη βάση, όπως ανακοινώθηκε. 

Η συμφωνία, που θα πρέπει να λάβει την έγκριση των αρμόδιων ρυθμιστικών αρχών για να ολοκληρωθεί, αποκαλύπτει την τάση των πετρελαϊκών κολοσσών της Μέσης Ανατολής να επεκτείνονται σε downstream δραστηριότητες, προκειμένου να εξελιχθούν από αποκλειστικά εταιρείες παραγωγής σε πιο διαφοροποιημένες ενεργειακές εταιρείες. 

Η Reliance ελέγχεται από τον Ινδό δισεκατομμυριούχο Αμπάνι, τον πλουσιότερο άνθρωπο της Ασίας. 

Eν τω μεταξύ, η Aramco αποκάλυψε ότι το πρώτο εξάμηνο του έτους τα καθαρά κέρδη της μειώθηκαν 12% στα 46,9 δισ. δολάρια. Εξακολουθούν να υπερβαίνουν τα κέρδη της Apple, της πλέον κερδοφόρας εισηγμένης επιχείρησης του κόσμου. Το πρώτο εξάμηνο η Apple εμφάνισε κέρδη 31,5 δισ. δολαρίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου