Πέμπτη 15 Αυγούστου 2019

Τι επιφυλάσσει το μέλλον για την Petrobras

Από το naftikachronika.gr
Ο βραζιλιάνικος πετρελαϊκός κολοσσός Petrobras ανακοίνωσε ότι η παραγωγή πετρελαίου του θα αγγίξει τα 2,8 εκατ. βαρέλια/ημέρα εντός του 2019, συγκριτικά με τις αρχικές προβλέψεις για ημερήσια παραγωγή ύψους 2,9 εκατ. βαρελιών.

Η μειωμένη πετρελαϊκή..
παραγωγή της Petrobras για τον CEO της Petrobras, Roberto Castello Branco, είναι το αποτέλεσμα της οριοθέτησης ενός εφικτού και ρεαλιστικού στόχου παραγωγής προκειμένου να αυξηθεί η αξιοπιστία της εταιρείας.

Ο κ. Castello Branco επεσήμανε, επίσης, την ανάγκη για μεγαλύτερη διαφάνεια μετά και από το σκάνδαλο Carwash στο οποίο ενεπλάκησαν στελέχη της εταιρείας οδηγώντας στην οικονομική αποδυνάμωσή της.

Παρά το γεγονός ότι οι περικοπές στην πετρελαϊκή παραγωγή της Petrobras δημιουργούν ανησυχία στους μετόχους της εταιρείας, ο CEO της Petrobras εκφράζει την αισιοδοξία του για το μέλλον της εταιρείας. Πιο συγκεκριμένα, ο ίδιος αναμένει γρήγορη ανάκαμψη της παραγωγής της εταιρείας μέσα από την αγορά επτά νέων πλατφορμών εξόρυξης πετρελαίου, οι οποίες θα αξιοποιηθούν για τις ανάγκες λειτουργίας και ανάπτυξης των πετρελαϊκών κοιτασμάτων Buzios, Lula και Tartaruga Verde.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, κατά την διάρκεια του δεύτερου τριμήνου του 2019 η παραγωγή πετρελαίου της Petrobras ανήλθε σε 2,633 εκατ. βαρέλια/ημέρα, σημειώνοντας αύξηση κατά 3,8% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου