Πέμπτη 4 Απριλίου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΕΕΠ

Από το poenergias.gr
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η τριήμερη απεργία που κήρυξαν τα Σωματεία του Ομίλου των ΕΛΠΕ για την ματαίωση της περαιτέρω Ιδιωτικοποίησης έληξε την Κυριακή το πρωί με απόλυτη επιτυχία. Παράλληλα συνεχίζεται η απεργία του Σωματείου των εργολαβικών συναδέλφων στις ΒΕΘ διεκδικώντας τα εργασιακά και συνδικαλιστικά τους δικαιώματα αγωνιζόμενοι και για την κατάργηση του εργολαβικού καθεστώτος και για την άμεση..
πρόσληψή τους από τα ΕΛΠΕ.

Η Διοίκηση των ΕΛΠΕ αντί να προβεί σε εποικοδομητικό διάλογο με το Σωματείο των εργολαβικών συναδέλφων μας (όπως έχει συμβεί στο παρελθόν) με στόχο την επίλυση των αιτημάτων τους, προχώρησε στη δημιουργία απεργοσπαστικού μηχανισμού προσπαθώντας να καταργήσει το δικαίωμα της απεργίας .

Η συγκεκριμένη επιλογή της Διοίκησης των ΕΛΠΕ να προχωρήσει στην αντικατάσταση τωναπεργών με άλλους εργολαβικούς εργαζόμενους χωρίς την απαραίτητη εκπαίδευση θέτει σε κίνδυνο την ασφαλή λειτουργία των εγκαταστάσεων.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενέργειας καταγγέλλει αυτή την ενέργεια της Διοίκησης των ΕΛΠΕ, την καλεί να την αναιρέσει και να καλέσει τους συναδέλφους εργολαβικούς που απεργούν σε γόνιμο και ειλικρινές διάλογο για την επίλυση των χρόνιων εργασιακών και μισθολογικών δικαιωμάτων τους.

Σε αντίθετη περίπτωση η ΠΟΕ μαζί με τα Σωματεία και τους εργαζόμενους καθιστά σαφές ότι δεν θα μείνουν άπραγοι και θα αντιδράσουν για την υπεράσπιση του ιερού δικαιώματος της απεργίας .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου