Τρίτη 26 Μαρτίου 2019

Ιδιωτικοποιήσεις: Περιμένοντας (ακόμη!) τους νέους ποινικούς κώδικες



Από το euro2day.gr
Εδώ και μήνες, αναμένεται η απαραίτητη μεταρρύθμιση στους ποινικούς κώδικες, που ιδίως στην περίπτωση του περιβόητου νόμου 1608 του 1950 έχει ούτως ή άλλως καθυστερήσει κάποιες δεκαετίες, αλλά ακόμη και τώρα, με τις σχετικές ρυθμίσεις σε διαβούλευση, προκύπτουν νέες καθυστερήσεις!

Η στήλη δεν έχει αντιληφθεί ακόμη..
γιατί η αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία συνήθως είναι αρκούντως υπέρ του εκσυγχρονισμού, ζήτησε (και πέτυχε) παράταση της διαβούλευσης, όταν αφενός τα θέματα ήταν γνωστά από καιρό, κι αφετέρου είναι βέβαιον ότι διαθέτει αρκούντως καταρτισμένα στελέχη.

Όπως και να έχει, όμως, όλοι θα πρέπει να έχουν υπόψη τους ότι σε αυτή την περίπτωση, ο χρόνος είναι όντως… χρήμα.

Διότι, σύμφωνα με πληροφορίες, αμφότεροι οι συμμετέχοντες στον διαγωνισμό των ΕΛΠE έχουν διαμηνύσει ότι ναι μεν δέχονται το Δημόσιο ως μέτοχο μειοψηφίας, αλλά όχι με τη δαμόκλειο σπάθη του 1608 σε ισχύ, πάνω από το κεφάλι τους (εάν δηλαδή τα στελέχη τους που θα αναλάβουν να τρέξουν τα EΛΠE, εκ λάθους ή από σκοπιμότητα ζημιώσουν τη χρήση μίας χρονιάς, να κινδυνεύουν με… ισόβια λόγω μεγάλης ζημίας του Δημοσίου).

Το ίδιο ισχύει όμως και για την περίπτωση της ΔΕΠΑ, όπου δύο τουλάχιστον Έλληνες διεκδικητές έχουν προειδοποιήσει ότι με συμμετοχή του Δημοσίου και το νόμο 1608 σε ισχύ, αποκλείεται διεκδίκηση της ΔΕΠΑ, τουλάχιστον από εκείνους.

Καιρός να τελειώνουμε λοιπόν. Εκτός κι αν κανένας δεν «καίγεται» τελικώς να προχωρήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις σε αυτή τη χώρα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου