Τρίτη 26 Μαρτίου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕ για ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΟΜΙΛΟΥ ΕΛΠΕ

Από το poenergias.gr
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Η Κυβέρνηση πιστή στην εφαρμογή των μνημονιακών δεσμεύσεων και των νεοφιλελεύθερων πολιτικών υλοποιεί κατά γράμμα τις εντολές του «Ιερατείου των Βρυξελλών» χαρίζοντας την περιουσία του Ελληνικού λαού σε ξένα και ντόπια συμφέροντα.

Τη νεοφιλελεύθερη λίστα «απαλλοτρίωσης» της Δημόσιας Περιουσίας – στην οποία δυστυχώς μέχρι σήμερα έχουν..
καταγραφεί οι πωλήσεις του ΟΤΕ, των αεροδρομίων, του ΟΣΕ, των λιμανιών, των Ναυπηγείων, των τραπεζών - η Κυβέρνηση προσπαθεί με «φανατισμό» να την κλείσει με την πώληση των Εταιρειών Ενέργειας.
Μετά την πώληση του ΔΕΣΦΑ σε ξένα συμφέροντα, παρά τις αντιδράσεις για το εθνικό και κοινωνικό κόστος, συνεχίζει την παραχώρηση των Εταιρειών Ενέργειας στο σύνολό τους ΔΕΠΑ, ΕΛΠΕ, ΔΕΗ κ.ά.
Εταιρείες οι οποίες είναι όλες κερδοφόρες και δεν επιβαρύνουν τους φορολογούμενους αλλά αντιθέτως συνεισφέρουν στην ανάπτυξη της χώρας.
Εταιρείες που διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην ασφάλεια και στην εξωτερική πολιτική καθιστώντας έως και σήμερα την Ελλάδα ενεργειακό κόμβο στην Ν.Α. Ευρώπη.
Εταιρείες που αποτελούν βασικούς μοχλούς για την ανασυγκρότηση της χώρας .
Εταιρείες που δυστυχώς αφαιρούνται από την φαρέτρα του Ελληνικού λαού στερώντας την τελευταία ελπίδα για την ανάκαμψη της χώρας προς όφελος της κοινωνίας.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενέργειας έχει αντιδράσει σε όλες τις νεοφιλελεύθερες επιλογές της Κυβέρνησης και με την προκήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων στον Κλάδο της Ενέργειας στις 18/12/2018 και στις 28/02/2019 με μεγάλη συμμετοχή των Σωματείων Μελών της και των εργαζομένων.

Η ΠΟΕ στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων και των Σωματείων του Ομίλου ΕΛΠΕ για τη ματαίωση του εγκλήματος της πώλησης των ΕΛΠΕ, του μεγαλύτερου Ομίλου Ενέργειας της Ν.Α Ευρώπης.

Καλούμε τα Σωματεία Μέλη μας και τους εργαζόμενους να στηρίξουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις των Σωματείων και των εργαζομένων του Ομίλου ΕΛΠΕ στις 28, 29 και 30 Μάρτη 2019 καθώς και του Σωματείου Εργαζομένων σε Εργολάβους (ΣΕΕΠ) έως και 2 Απρίλη 2019 στην Εγκατάσταση ΕΛΠΕ Θεσσαλονίκης, για τη ματαίωση της περαιτέρω Ιδιωτικοποίησης των ΕΛΠΕ, τη διαφύλαξη του Δημόσιου Χαρακτήρα της Ενέργειας καθώς και τη μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους τους εργολαβικούς που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στον Όμιλο ΕΛΠΕ.


                    ΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου