Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019

ΨΗΦΙΣΜΑ 21ου ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΕ

 
                                     
Εμείς οι εκπρόσωποι του 21ου Γενικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενέργειας, που συνήλθε στις 23 Φεβρουαρίου 2019 στην Αθήνα, αποφασίζουμε και ψηφίζουμε ομόφωνα το ακόλουθο ψήφισμα :

Η καταστροφική διαδικασία του ξεπουλήματος του Δημόσιου Πλούτου που άρχισε.

. με την εφαρμογή των μνημονίων στην χώρα μας, επιχειρείται να κλείσει με την Ιδιωτικοποίηση των Εταιρειών Ενέργειας που αποτελούν το βασικό μοχλό και την τελευταία ελπίδα του Ελληνικού λαού για οικονομική ανασυγκρότηση, μετά την οικονομική και κοινωνική καταστροφή που συντελέστηκε στη χώρα μας.

Ύστερα από την πώληση του ΔΕΣΦΑ στο τέλος του 2018, χωρίς να διασφαλίζονται ούτε καν τα βασικά εργασιακά δικαιώματα, η Κυβέρνηση συνεχίζει την πολιτική της με τη διάσπαση της ΔΕΠΑ σε δύο εταιρείες και στη συνέχεια στο ξεπούλημα του εμπορικού κομματιού της.


Φυσικά η τελευταία πινελιά στο έγκλημα της απαλλοτρίωσης της περιουσίας του Ελληνικού λαού μπαίνει με το ξεπούλημα των Ελληνικών Πετρελαίων του μεγαλύτερου πετρελαϊκού Ομίλου της χώρας αλλά και της Ν.Α Ευρώπης.


Παράλληλα, το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας φρόντισε να μη δώσει λύση στην εργολαβοποίηση και στις συμβάσεις ορισμένου χρόνου στο χώρο των Εταιρειών Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου.


Έστω και τώρα την τελευταία στιγμή, καλούμε την Κυβέρνηση να σταματήσει το έγκλημα που διαπράττει με το ξεπούλημα των Εταιρειών Ενέργειας και να ικανοποιήσει τα αιτήματα των εργαζομένων για την κατάργηση της εργολαβοποίησης και των συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου καθώς και των Δελτίων Παροχής Υπηρεσιών και να προχωρήσει στη μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς θέσεις εργασίας 


Ο αγώνας των Σωματείων μας μαζί με την ΠΟΕ παρόλα αυτά δεν θα σταματήσει και επιβάλλεται να συνεχιστεί με ενότητα και περισσότερη ένταση. Το δικαίωμα στην εργασία μας ενώνει όλους, ανεξαρτήτως εργασιακών χώρων και εργασιακών σχέσεων .


Ως αναπόσπαστο τμήμα του Ελληνικού λαού συνεχίζουμε τον αγώνα για :

· την ματαίωση της Ιδιωτικοποίησης της Δημόσιας Περιουσίας
· τη μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους με ισότιμα δικαιώματα
· την αποκατάσταση των εργασιακών δικαιωμάτων και την υπογραφή ΣΣΕ
· την αναίρεση όλων των αντιδημοκρατικών μνημονιακών δεσμεύσεων
· την επανάκτηση της λαϊκής κυριαρχίας
· την οικονομική ανάπτυξη της χώρας προς όφελος όλων μας στα πλαίσια ενός κράτους δικαίου και αλληλεγγύης
Απαιτούμε την εφαρμογή της Ελληνικής νομοθεσίας για τα εργασιακά δικαιώματα από όλους τους Ιδιοκτήτες των Εταιρειών του κλάδου Ενέργειας .

Τίποτα δεν χαρίζεται . Με ενότητα συνεχίζουμε όλοι μαζί τον αγώνα για ανάκτηση των εργασιακών δικαιωμάτων και για το καθολικό δικαίωμα στην εργασία και στα ασφαλιστικά δικαιώματα .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου