Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2018 / ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ 2019 21οΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Στο 21οΓενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας μας καταθέτουμε τον Απολογισμό της χρονιάς που διανύσαμε και προγραμματίζουμε τη δράση μας για το επόμενο διάστημα, πάντα στη βάση των αρχών της Ομοσπονδίας και των αποφάσεων του 41ου Συνεδρίου μας .
Μια χρονιά που θεωρητικά σηματοδοτούσε την έξοδο από τα μνημόνια , χωρίς όμως δυστυχώς την εξάλειψη των δεσμεύσεων - όπως οι Ιδιωτικοποιήσεις στην Ενέργεια - και υποχρεώσεων με αρνητικό πρόσημο που αφορούν..
το σύνολο των εργαζομένων .
Χρονιά όπου η Ομοσπονδία ήταν μπροστάρης με τα Σωματεία και τους εργαζόμενους του Κλάδου μας σε όλους τους κοινωνικούς αγώνες .
Τα σημαντικότερα θέματα που απασχόλησαν την Ομοσπονδία τη χρονιά που πέρασε και που θα μας απασχολήσουν και το επόμενο χρονικό διάστημα είναι : ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ , Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ , Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΚΛΑΔΙΚΗΣ ΣΣΕΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ

Πέραν των συνεχών επαφών και ενημερώσεων με όλα τα Σωματεία μελή μας για τα θέματα που μας απασχόλησαν την τρέχουσα περίοδο.
· Πραγματοποιήσαμε δεκάδες συσκέψεις στην Ομοσπονδία για τον κοινό συντονισμό δράσης σε όλα τα επίπεδα .
· Συμμετείχαμε και στηρίξαμε όλες τις απεργιακές κινητοποιήσεις,
· Παρευρεθήκαμε σε όλες τις Γενικές Συνελεύσεις και εκδηλώσεις όπου καλεστήκαμε
· Κάναμε παρεμβάσεις σε Διοικήσεις Εταιρειών , Αρμόδια Υπουργεία , και Επιθεωρήσεις Εργασίας για την επίλυση εργατικών διαφορών, για την μονιμοποίηση των εργολαβικών συναδέλφων μας, για την εφαρμογή της Κλαδικής ΣΣΕ και παρείχαμε νομική στήριξη σε μέλη σωματείων μας.
· Αναλύσαμε και εξειδικεύσαμε τη θέση της Ομοσπονδίας με δελτία τύπου και ενημερώσεις για το τι σηματοδοτεί η Ιδιωτικοποίηση για κάθε Εταιρεία αλλά και για το σύνολο των εργαζομένων του κλάδου.

ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΜΕΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Ο Κύκλος ντροπής και ξεπουλήματος σε ξένα και εγχώρια ιδιωτικά συμφέροντα εταιρειών όπως ΟΤΕ, ΔΕΗ, Αεροδρόμια, ΟΣΕ, Λιμάνια, Ναυπηγεία, Τράπεζες κ.α. επιχειρείται να κλείσει ξεπουλώντας και τις Εταιρείες Ενέργειας στο σύνολο τους. (Όμιλος ΕΛΠΕ,ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ ).
Πάγια θέση της Ομοσπονδίας μας ήταν και εξακολουθεί να είναι ότι :
· Δεν κοστολογείται η ανασυγκρότηση της χώρας .
· Δεν κοστολογείται ο ορυκτός της πλούτος.
· Δεν κοστολογείται ένας Ενεργειακός Όμιλος με περισσότερες από 50 θυγατρικές που
δραστηριοποιούνται σε όλη τη Ν.Α. Ευρώπη και EBITDA 1 δις ευρώ.
· Δεν κοστολογούνται Εταιρείες που μπορούν και πρέπει να διαδραματίσουν ουσιαστικό ρόλο στο σύνολό των αγωγών και υποδομών (TAP, EAST MED, IGB, FSRV κ.α)
· Δεν κοστολογούνται οι εργασιακές σχέσεις.
· Δεν κοστολογείται η δυνατότητα της εκάστοτε Ελληνικής Κυβέρνησης να καθορίζει ενεργειακή, οικονομική και εξωτερική πολιτική.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενέργειας συνειδητοποιώντας ευθύς εξαρχής ότι ο Αγώνας αυτός είναι κοινός για όλους τους εργαζόμενους, δημιούργησε τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα όλων των εργαζομένων στον Όμιλο ΕΛΠΕ (κοινή ανακοίνωση 21/12/2017) διεκδικώντας :
· Οριστικό σταμάτημα του ξεπουλήματος των Εταιρειών Ενέργειας.
· Διατήρηση κατ’ ελάχιστον του ποσοστού που κατέχει το Δημόσιο στις Εταιρείες αυτές.
Γνωρίζοντας ότι το θέμα της Ιδιωτικοποίησης των Εταιρειών Ενέργειας συνδέεται άμεσα και με το θέμα της εργολαβοποίησης του κλάδου μας, πραγματοποιήσαμε περιοδείες στους χώρους εργασίας για ενημέρωση με σκοπό το συντονισμό δράσης σε όλον τον κλάδο.
Πραγματοποιήσαμε διευρυμένη σύσκεψη όλων των σωματείων του Ομίλου ΕΛΠΕ εντός και εκτός Ελλάδος παρουσία εκπροσώπων της Εταιρείας όπου κατατέθηκαν επιμέρους προβληματισμοί και προτάσεις .
Συμμετείχαμε και στηρίξαμε όλες τις κινητοποιήσεις ΓΣΕΕ και Σωματείων Μελών μας που αφορούσαν τα θέματα της Ιδιωτικοποίησης. Καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι κάθε απεργιακή κινητοποίηση Σωματείου μέλους μας στηριζόταν από τη μεγάλη πλειοψηφία των Σωματείων μελών μας.
Αποκορύφωμα της δράσης της Ομοσπονδίας ενάντια στις Ιδιωτικοποιήσεις και στην εργολαβοποίηση ήταν η προκήρυξη 24ωρης Πανελλαδικής Απεργίας στον Κλάδο στις 18 Δεκέμβρη 2018, απεργία που στέφθηκε με επιτυχία αν αναλογιστούμε ότι σ’ αυτήν συμμετείχαν και τα σωματεία μας στις Ιδιωτικές Εταιρείες Upstream (Καβάλα Oil) και Downstream (Motor Oil) οι οποίες σημειωτέον δεν έχουν κανένα πρόβλημα εργολαβοποίησης .
Θέση μας είναι ότι ο αγώνας ενάντια στις Ιδιωτικοποιήσεις πρέπει να είναι πολυεπίπεδος με τη συμμετοχή ΟΛΩΝ των εργαζομένων χωρίς κανένα αποκλεισμό, την ενημέρωση και σύμπλευση της κοινωνίας, τις δυναμικές και καθολικές απεργιακές κινητοποιήσεις.
Σαφέστατα μέρος του αγώνα αποτελεί κάθε Νομική προσπάθεια παρεμπόδισης του
ξεπουλήματος, αλλά είναι ξεκάθαρο σ’ εμάς ότι από μόνη της χωρίς άμεσες δυναμικές και
καθολικές κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις, θα είναι αναποτελεσματική.
Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για :
· Ακύρωση των Ιδιωτικοποιήσεων των Εταιρειών του Κλάδου
· Διαφύλαξη του κοινωνικού χαρακτήρα της ενέργειας
· Προάσπιση εργασιακών δικαιωμάτων και θέσεων εργασίας στον Κλάδο

ΕΡΓΟΛΑΒΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ

Διαχρονικό θέμα που εντοπίζεται σύμφωνα και με τη μελέτη της ΠΟΕ σε συνεργασία με το ΙΝΕ -ΓΣΕΕ σε εταιρείες όπου το Δημόσιο συμμετέχει με υψηλά ποσοστά .
Πάγια θέση της Ομοσπονδίας ήταν και εξακολουθεί να είναι η ένταξη των εργαζομένων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στο μόνιμο προσωπικό των εταιρειών με ισότιμα δικαιώματα και ταυτόχρονα αναγνώριση των χρόνων προϋπηρεσίας .
Τη χρονιά που πέρασε πραγματοποιήθηκαν αρκετές επισκέψεις στους χώρους εργασίας αλλά και συσκέψεις στην Ομοσπονδία με όλα τα Σωματεία των εργολαβικών συναδέλφων καθώς επίσης και με το σωματείο της ΑΣΠΡΟΦΟΣ για τα Δελτία Παροχής Υπηρεσιών, για ενιαίο καθορισμό και συντονισμό δράσης .
Κυρίαρχο θέμα στις συναντήσεις με τον Υπουργό Ενέργειας κ. Σταθάκη και τις Διοικήσεις των Εταιρειών ήταν η διαδικασία ένταξης των συναδέλφων μας στο μόνιμο προσωπικό.
Κοινή θέση και πρόταση που κατατέθηκε και στον Υπουργό Ενέργειας ήταν η δημιουργία
Επιτροπών ανά χώρο με συμμετοχή Υπουργείου- Διοικήσεων Εταιρειών - εργολαβικών σωματείων για τη διευθέτηση του θέματος .
Απαντήσεις – υποσχέσεις γενικόλογες ή αόριστες δεν έδιναν λύσεις στο πρόβλημα .
Με τη δυναμική των απεργιακών κινητοποιήσεων όλων των εργολαβικών σωματείων και της ΑΣΠΡΟΦΟΣ , στα Διυλιστήρια , τις πορείες στο Υπουργείο Ενέργειας , την διαδήλωση –
συγκέντρωση στη Ρεβυθούσα , την 24ωρη Πανελλαδική Απεργία της Ομοσπονδίας με την
κατάθεση υπομνήματος με τις θέσεις μας στο Μέγαρο Μαξίμου, την ενημέρωση των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης με δελτία τύπου και συνεντεύξεις , υπήρξε σχετική κινητικότητα από κυβερνητικούς παράγοντες για την επίλυσή του .
Θεωρούμε το 2019 κρίσιμη χρονιά , ενόψει μάλιστα και των Ιδιωτικοποιήσεων των Εταιρειών Ενέργειας, για την οριστική επίλυση της ένταξης των εργολαβικών συναδέλφων μας στο μόνιμο προσωπικό των Εταιρειών που προσφέρουν επί σειρά ετών.
Επιδίωξη μας είναι ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ
Είναι αδιανόητο για την Ομοσπονδία ενδεχόμενες αλλαγές στην μετοχική σύνθεση των
εταιρειών να μην συνοδεύονται από την οριστική διευθέτηση του θέματος .
Η Κυβέρνηση έχει την κύρια ευθύνη και εμείς ξεκαθαρίζουμε ότι δεν θα αφήσουμε τους
συναδέλφους μας έρμαιο στις διαθέσεις των υποψήφιων αγοραστών .

ΚΛΑΔΙΚΗ ΣΣΕ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ & ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ

Μετά από 2,5 χρόνια συνεχούς και επίμονης προσπάθειας από πλευράς ΠΟΕ και μέσω της
προσφυγής μας στον ΟΜΕΔ, πετύχαμε μια νέα Κλαδική ΣΣΕ με ισχύ από 17/1/2017 έως και
31/12/2018 που
· διασφαλίζει τις αμοιβές σε αξιοπρεπή επίπεδα για τον κλάδο,
· κατοχυρώνει όλα τα επιδόματα της προηγούμενης κλαδικής,
· διατηρεί το ύψος των αμοιβών των παλαιών συναδέλφων και αυξάνει το ύψος των αμοιβών των νεοπροσληφθέντων .
Στη συνεδρίαση του ΔΣ της Ομοσπονδίας στις 12/12/2018 ορίστηκε διαπαραταξιακή
διαπραγματευτική Ομάδα από τη πλευρά της Ομοσπονδίας και διαμορφώθηκε το πλαίσιο για τη διαπραγμάτευση της νέας ΣΣΕ.
Στον προγραμματισμό μας για το 2019, είναι η υπογραφή νέας κλαδικής ΣΣΕ διατηρώντας την πάγια θέση μας για επεκτασιμότητα των συμβάσεων ενώ αναμένουμε να υλοποιηθεί η δέσμευση του Υπουργείου Εργασίας με το οποίο ήδη έχουμε συζητήσει και αναλύσει τις θέσεις μας .
Ελπίζουμε ότι αυτή τη φορά θα υπάρξει γόνιμος διάλογος με τις εργοδοτικές οργανώσεις ΣΕΒ και ΣΕΕΠΕ καθώς επίσης και ουσιαστική στήριξη σωματείων και εργαζομένων του κλάδου .
Επιδίωξη μας εξακολουθεί να είναι παράλληλα με την λειτουργία των κλαδικών σωματείων και η δημιουργία επιχειρησιακών σωματείων, όπου δεν υπάρχουν, με αντίστοιχες ΣΣΕ .

ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΤΕΑΠΕΠ

Το 2018 ήταν μια χρονιά που σηματοδοτήθηκε από την συμφωνία μεταξύ των κοινωνικών εταίρων ΠΟΕ-ΣΕΕΠΕ, για την επιπρόσθετη χρηματοδότηση κατά 2 ποσοστιαίων μονάδων σε όλες τις κατηγορίες εργαζομένων .
Η συμφωνία αυτή συμπεριλήφθηκε στην τροποποίηση του καταστατικού του Ταμείου και
εγκρίθηκε τόσο από τις εποπτικές αρχές όσο και από το Υπουργείο με αριθμό ΦΕΚ(2525/29-6- 2018). Το ποσό ανέρχεται στο 1.800.000€ ετησίως και έδωσε την δυνατότητα να αναπροσαρμοσθεί το πρόγραμμα κεφαλαιοποίησης προς το ευνοϊκότερο τόσο για τους εργαζομένους όσο και για τους συνταξιούχους.
Πλέον η περιουσία του ταμείου έφτασε τα 30.000.000€ όταν το 2013 έτος που έγινε η μετατροπή σε ΝΠΙΔ ήταν 22.000.000€ .
Το Ταμείο προχώρησε στην εγκατάσταση νέου μηχανογραφικού συστήματος το οποίο θα παρέχει πολλές δυνατότητες προς επωφελεια των ασφαλισμένων.
Συνεχίζουμε ως ΠΟΕ να στηρίζουμε το θεσμό που ιδρύσαμε και το επόμενο έτος θακαταθέσουμε προτάσεις προς την Διοίκηση του Ταμείου αλλά και τον ΣΕΕΠΕ προκειμένου να προχωρήσουμε σε περαιτέρω εξορθολογισμό με στόχο να ολοκληρωθεί το όραμα για ένα επαγγελματικό ταμείο σύγχρονο φιλικό προς τους ασφαλισμένους , οικονομικά βιώσιμο .

ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ
Οι επισκέψεις σε χώρους εργασίας, η επικοινωνία με σωματεία και ΕΥΑΕ, βοηθούν σε επισήμανση προβλημάτων και στην επίλυση τους . Στο πρόγραμμα δράσης μας είναι οι επισκέψεις – ενημερώσεις με σωματεία και ΕΥΑΕ για την περαιτέρω ευαισθητοποίηση των εργαζομένων στον τομέα αυτό καθώς και η άσκηση πίεσης προς τις Διοικήσεις των Εταιρειών για επίλυση θεμάτων Υγιεινής και Ασφάλειας.
Ο Αγώνας με σωματεία & ΕΥΑΕ για ασφαλή οργανογράμματα , προσλήψεις , ουσιαστική και συνεχή εκπαίδευση , παρεμβάσεις άμεσα σε μονάδες που παρουσιάζουν προβλήματα ,αντικαταστάσεις πεπαλαιωμένων – προβληματικών υλικών και κατάργηση δωδεκάωρων, θα είναι συνεχής .
Βασικός στόχος ΟΛΩΝ μας είναι να μη θρηνήσουμε άλλους συναδέλφους μας . ΠΡΩΤΑ ΗΑΣΦΑΛΕΙΑ !

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ - ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Η οικονομική κρίση στη χώρα μας αλλά και στις χώρες κυρίως του Ευρωπαϊκού Νότου και της Βαλκανικής χερσονήσου επιβάλλει την συνέχιση της συνεργασίας και αλληλεγγύης με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων των χωρών αυτών .
Μέσω της συμμετοχής μας στην Ευρωπαϊκή και Παγκόσμια Ομοσπονδία INDUSTRIALL αλλά και στο RETUNSEE (Περιφερειακό Δίκτυο ΝΑ Ευρώπης) περνάμε τις θέσεις όλων των Ελληνικών Συνδικάτων , ενημερώνοντας αφενός για τα προβλήματα και επιδιώκοντας αφ έτερου την στήριξη και την αλληλεγγύη τους.
Συμμετείχαμε σε όλες τις τακτικές διαδικασίες - συνεδριάσεις καθώς και στις δράσεις αλληλεγγύης του Δικτύου RETUNSEE (Προεδρείο, Εκτελεστική Επιτροπή, Ημέρα δράσης και Αλληλεγγύης για τους Εργάτες Πετρελαίου στην Αλβανία , 2 η Γραμματεία Διύλισης Πετρελαίου), φιλοξενήσαμε τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής στην Αθήνα για την τροποποίηση του καταστατικού και την προετοιμασία του 4ου τακτικού Συνεδρίου του Δικτύου το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Σερβία τον Απρίλη του 2019 .
Η Ομοσπονδία μας κατέχει θέση στην Εκτελεστική Επιτροπή της IndustriALL Ευρώπης από το 2017, η οποία συνεδριάζει τακτικά 2 φορές το χρόνο. Συμμετείχαμε και στις 2 τακτικές συνεδριάσεις για το 2018 και καταθέσαμε κείμενο το οποίο υιοθετήθηκε ως ψήφισμα ενάντια στιςιδιωτικοποιήσεις των Εταιρειών Ενέργειας στην Ελλάδα και κοινοποιήθηκε σε όλα τα σωματεία μέλη μας .
Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία IndustriALL θα πραγματοποιήσει το επόμενο Τακτικό συνέδριο της στην Ελλάδα τον Μάιο του 2020 , έχοντας ως στόχο να αναδείξει τα προβλήματα που δημιούργησε η οικονομική κρίση αλλά και την απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων που ήταν αποτέλεσμα της πολυετούς εφαρμογής των μνημονίων στην Ελλάδα .Η Ομοσπονδία μας μαζί με την Ομοσπονδία Μετάλλου ΠΟΕΜ και την Ομοσπονδία Τσιμέντων είμαστε μέλη της Ομάδας εργασίας της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας IndustriALL για την προετοιμασία του Συνεδρίου .
Συμμετείχαμε επίσης στην Παγκόσμια διάσκεψη των Βιομηχανιών Ενέργειας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας IndustriALL στη Ρωσία όπου και υιοθετήθηκε το ψήφισμά της ΠΟΕ ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις των Εταιρειών Ενέργειας στην Ελλάδα, το οποίο κοινοποιήθηκε σε όλα τα σωματεία μέλη μας .
Πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο η 3η κατά σειρά τριμερής συνάντηση μεταξύ ΠΟΕ , Συνδικάτου Πετρελαίου Αιγύπτου και Συνδικάτου Κύπρου ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ ΠΕΟ με κύριο θέμα τα ενεργειακά ζητήματα που αφορούν τις χώρες μας.
Συμμετείχαμε επίσης στα Τακτικά συνέδρια των Συνδικάτων Κύπρου ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ ΠΕΟ και του Συνδικάτου TES IS της Τουρκίας .Συμπαρασταθήκαμε στον αγώνα των λιμενεργατών Λεμεσού για Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας .

Συμμετείχαμε σε όλα τα καλέσματα και διαδικασίες της ΓΣΕΕ .(Γενικό συμβούλιο, Παρουσίαση της ετήσια έκθεσης για την Ελληνική Οικονομία, Εκδήλωση της ΓΣΕΕ και του ΚΑΝΕΠ ΓΣΕΕ για τα 100 χρόνια συνδικαλιστικής δράσης), καθώς και σε όλες τις Απεργιακές Κινητοποιήσεις και στο συλλαλητήριο της ΔΕΘ .Το Μάρτιο του 2019 προγραμματίζεται το Τακτικό Συνέδριο της ΓΣΕΕ στην Καλαμάτα όπου θα συμμετέχουμε με τους αντιπροσώπους μας που εξελέγησαν στο 41ο Συνέδριό μας .
Συμμετείχαμε επίσης σε όλα τα καλέσματα του Συνδικαλιστικού χώρου στην Ελλάδα (Γενική Συνέλευση ΕΤΕ ΔΕΗ, Συνέδριο ΟΕΧΒΕ & Ομοσπονδίας Τσιμέντων , Εκδήλωση Σωματείου ΒΦΛ Καβάλα , συμπαρασταθήκαμε στην ΠΟΕΜ για τη επαναλειτουργία της Χαλυβουργικής , στηρίξαμε με την παρουσία μας μέσω του Αντιπροέδρου της Ομοσπονδίας τις κινητοποιήσεις των αγροτών για την αλλαγή όδευσης του Αγωγού ΤΑΠ και την σωτηρία της πεδιάδας των Φιλίππων, περιοχή που έχει χαρακτηριστεί με νόμο ως περιοχή υψηλής παραγωγικότητας).
Στη Γενική Συνέλευση των Εταίρων του ΕΕΤΙ (RETUNSEE – ΠΟΕ– ΠΣΕΕΠ – ΜΟΤOIL – KABALA OIL – ΠΕΠ ΕΚΟ) αποφασίστηκε η λύση και εκκαθάριση του, λόγω του ότι δεν ήταν δυνατόν να εξευρεθούν οικονομικοί πόροι για την σωστή και αποτελεσματική λειτουργία του .
Τέλος στα πλαίσια της κοινωνικής μας δράσης , με την ουσιαστική συμβολή των σωματείων μελών μας αλλά και του RETUNSEE και των οργανώσεων μελών του, ολοκληρώσαμε αρχές του 2018 την οικονομική στήριξη των πλημμυροπαθών στην Μάνδρα Αττικής . (Μέσα στο 2017 δόθηκαν δωροεπιταγές σε 73 οικογένειες και μέσα στον Γενάρη του 2018 – όπου και ολοκληρώθηκε η δράση μας αυτή – δόθηκαν και σε άλλες 63 οικογένειες) .
Ανταποκριθήκαμε -στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας - και με την ουσιαστική συμμετοχή των Σωματείων μελών μας ,σε όλα τα καλέσματα για οικονομική στήριξη συναδέλφων και τέκνων αυτών για λόγους υγείας.
Ενισχύσαμε οργανώσεις για παιδιά και πολύτεκνες οικογένειες (Παιδικά Χωριά SOS, Χαμόγελο του Παιδιού, Κιβωτός του Κόσμου , Θεόφιλος).
Μετά από 3 χρόνια με την στήριξη και την παρέμβαση της Ομοσπονδίας, οι εργαζόμενοι στις Εταιρείες ΘΕΡΜOIL, GASOIL δικαιώθηκαν δικαστικά για την καταβολή των δεδουλευμένων τους .
Συναδέλφισσες , Συνάδελφοι ,
Σειρά θεμάτων που αναφέρθηκαν συνεχίζουν να είναι ανοιχτά και κρίσιμα και για το 2019 . Είναι θέματα που απαιτούν συνεχή διαπραγμάτευση και κοινό αγώνα από όλους μας . Αγώνας που μπορεί να κερδηθεί μέσα από την ουσιαστική ενεργοποίηση και συντονισμό συνδικάτων , σωματείων και κοινωνίας .
Δεν πρέπει να λησμονούμε ότι η δύναμη της Ομοσπονδίας πηγάζει από την βάση της .

                             Η ΦΩΝΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ !!!
                                   ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
                                         ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΛΑΒΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ
ΜΟΝΙΜΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΜΙΣΘΟΥΣ
                                       ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου