Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019

Σεισμοί και σεισμικές…

Από το energypress.gr
Φουντώνει η προσπάθεια των οικολογικών οργανώσεων να βάλουν μπλόκο στις εξορύξεις στη χώρα μας. Προ ημερών μάλιστα είχαμε και την πρώτη τηλεοπτική κόντρα σε παράθυρο της ΕΡΤ μεταξύ εκπροσώπου της WWF Ο. Βαρθακούλια και του καθηγητή γεωλογίας του πανεπιστημίου Πατρών Α. Ζεληλίδη. Ακούστηκαν διάφορα πράγματα, κάποιες απορίες απαντήθηκαν, σε κάποιες άλλες τα ερωτηματικά παρέμειναν. Για παράδειγμα ο καθηγητής του  διερωτήθηκε εάν..
τα ατυχήματα που επικαλείται πρόσφατη μελέτη της WWF αφορούν σε εξορύξεις ή σε μεταφορά πετρελαίου, χωρίς να πάρει απάντηση. Επίσης παρότι ζητήθηκε επανειλημμένα δεν αναφέρθηκε κανένα ατύχημα από εξόρυξη στη Μεσόγειο, ενώ αναπάντητο έμεινε και το ερώτημα εάν η μελέτη της περιβαλλοντικής οργάνωσης εξέτασε το τι έχει συμβεί στην περιοχή που ήδη παράγεται πετρέλαιο στον Πρίνο, όπου ο τουρισμός συνυπάρχει χωρίς πρόβλημα με την πετρελαϊκή δραστηριότητα. 

Εκείνο πάντως που ακούσαμε με ενδιαφέρον, είναι να καταρρίπτεται ο αστικός μύθος ότι οι σεισμικές έρευνες για υδρογονάνθρακες, προκαλούν σεισμούς. Το ανέφερε ο εκπρόσωπος της WWF καταρρίπτοντας και με την … περιβαλλοντική βούλα, τους ισχυρισμούς κάποιων στα Γιάννενα και σε άλλες περιοχές όπου διεξάγονται ανάλογες έρευνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου