Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019

ΠΡΙΝ Ο ΑΛΕΚΤΩΡ ΛΑΛΗΣΕΙ - ΝΕΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΔΕΣΦΑ


Από το poenergias.gr
Τέλος του 2018 ολοκληρώθηκε η πώληση του ΔΕΣΦΑ και η Εταιρεία πέρασε στα χέρια των ιδιωτών.
Όλο το προηγούμενο διάστημα, πριν την ολοκλήρωση της πώλησης δίνονταν υποσχέσεις από το Αρμόδιο Υπουργείο για μεν το μόνιμο προσωπικό ότι θα ανανεωθεί η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που έληγε τέλος του 2018, για δε το εργολαβικό προσωπικό ότι έχει γίνει συμφωνία μεταξύ Δημοσίου και Μετόχων για την μονιμοποίηση μεγάλου αριθμού συναδέλφων ...

Σήμερα ενάμιση μήνα μετά , βλέπουμε τις πραγματικές προθέσεις των νέων ιδιοκτητών για χαμηλότερο εργατικό κόστος σε παλιούς και νέους συναδέλφους , μέσα από την διαδικασία διαπραγμάτευσης της νέας ΣΣΕ. Με την πρόφαση ότι δεν ήταν ενήμεροι για τους όρους της ΣΣΕ, ζητούν νέες μειώσεις από τους εργαζόμενους.Τολμούν δε να μιλάνε για δήθεν ακυρότητα όλων των ΣΣΕ από το έτος 2011 έως και σήμερα, προτείνοντας μισθολογικό πάγωμα για όλους τους νέους συναδέλφους που θα προσληφθούν, μη αναγνωρίζοντας την προϋπηρεσία τους από το 2012 έως σήμερα, διότι τότε όπως ισχυρίζονται, υποτάχθηκε η χώρα μας στα μνημόνια .

Η ΠΟΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ την απαράδεκτη στάση της SENFLUGA απέναντι στο σύνολο των εργαζομένων της Εταιρείας ΔΕΣΦΑ .

Κύριοι της SENFLUGA,
Εάν πιστεύετε ή έχετε λανθασμένη πληροφόρηση ότι μετά την επένδυση στην χώρα μας αυτόματα θεωρούμαστε αποικία σας και ότι μπορείτε να αντιμετωπίζετε τους εργαζόμενους ανάλογα, κάνετε τεράστιο λάθος.
Σας καλούμε να σεβαστείτε τις συμβάσεις εργασίας και την Νομοθεσία της Ελλάδας, η οποία παραμένει κράτος δικαίου με εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα, παρόλο που διάνυσε μια περίοδο αρκετών ετών μέσα από μνημόνια.
Ζητάμε να προχωρήσετε στην υπογραφή της υπάρχουσας ΣΣΕ με διετή διάρκεια και στην μονιμοποίηση του συνόλου του εργολαβικού προσωπικού με ταυτόχρονη αναγνώριση της προϋπηρεσίας τους .

Κύριε Υπουργέ ,
Έχετε ή δεν έχετε ενημερώσει τους νέους ιδιοκτήτες ότι η Ελλάδα βγήκε οριστικά από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018, σύμφωνα και με τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού
Έχετε διασφαλίσει – όπως είχατε υποσχεθεί – τις εργασιακές σχέσεις που προϋπήρχαν όπως οφείλατε ως το ελάχιστο απέναντι στο σύνολο των συναδέλφων μας οι οποίοι συνέβαλλαν να φτάσει ο ΔΕΣΦΑ στο υψηλό επίπεδο που βρίσκεται σήμερα ;
ΕΙΣΤΕ ΕΝΗΜΕΡΟΣ ΚΑΙ ΕΑΝ ΝΑΙ ΕΓΚΡΙΝΕΤΕ την αντιμετώπιση των νέων Ιδιοκτητών του ΔΕΣΦΑ ως προς το σύνολο του προσωπικού ;

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΔΕΣΦΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ Η ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΕΣΦΑ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙ ΟΤΙ Η ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΤΗΣ ΔΙΝΕΙ ΜΟΝΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου