Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019

Έφθασε στο Ισραήλ η εξέδρα φυσικού αερίου του Leviathan

Από το worldenergynews.gr
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu εγκαινίασε την  Πέμπτη 31/1/2019  την εξέδρα  φυσικού αερίου του Leviathan, παρακάμπτοντας  αποτελεσματικά διαδηλώσεις από κατοίκους και περιβαλλοντολόγους που υποστηρίζουν ότι είναι πολύ κοντά στην ακτή.

Το Leviathan, που ανακαλύφθηκε το 2010, είναι μία από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις φυσικού αερίου παγκοσμίως την τελευταία δεκαετία...


Σύμφωνα με το Reuters η εξέδρα, γνωστή ως jacket πλατφόρμας, έφτασε σε μια φορτηγίδα που κατέπλευσε από το Τέξας. 

Η κορυφή του αναμένεται σε μερικούς μήνες ενώ εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.
"
Το Ισραήλ γίνεται μια ενεργειακή δύναμη. Το Ισραήλ είναι ανεξάρτητο και δεν εξαρτάται από κανέναν για τις ενεργειακές του ανάγκες ", ανέφερε ο Netanyahu σε δηλώσεις του στην περιοχή, περίπου 120 χλμ. (75 μίλια) από τις ακτές της Μεσογείου του Ισραήλ.

Το Leviathan θα συνδεθεί μέσω υποθαλάσσιου αγωγού σε πλατφόρμα παραγωγής πολύ πιο κοντά στην ακτή, μόλις 10 χλμ. από μια δημοφιλή παραλία, γεγονός που προκαλεί έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση, οικολόγους και κατοίκους.

Είχαν ζητήσει, με αρκετές ανεπιτυχείς προσφυγές στο Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ, η εξέδρα να τοποθετηθεί μακρύτερα στη θάλασσα. 

Αλλά η άφιξη των τεράστιων «ποδιών» της πλατφόρμας εξουδετερώνει αποτελεσματικά τη διαμαρτυρία και κάθε αμφιβολία που δημιούργησε γύρω από την ολοκλήρωση του μεγαλύτερου ενεργειακού έργου του Ισραήλ ποτέ.

Ο φορέας εκμετάλλευσης του έργου η Noble Energy με έδρα το Τέξας, κατέχει μερίδιο 39,66%, ενώ η ισραηλινή Delek Drilling κατέχει μερίδιο 45,34%, και η Ratio Oil το υπόλοιπο 15%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου