Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019

Συμμόρφωση BP με τους Στόχους της Συμφωνίας του Παρισιού για το Κλίμα

Από το energia.gr
Η BP ανακοίνωσε σήμερα ότι θα υποστηρίξει την έκκληση ομάδας θεσμικών επενδυτών και θα διευρύνει την ενημέρωση που παρέχει ως προς το πώς η στρατηγική της εταιρείας εναρμονίζεται με τους στόχους της Συμφωνίας του Παρισιού.

Επενδυτές που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία Climate Action 100+ πρότειναν ένα ψήφισμα προς την ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων εταιρείας που θα πραγματοποιηθεί το Μάιο του 2019. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση..
της εταιρείας, μετά από εποικοδομητική συνεργασία μεταξύ της BP και των επενδυτών, το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας αποφάσισε να υποστηρίξει το προτεινόμενο ψήφισμα.

Η BP, επισημαίνεται, υποστήριξε από την πρώτη στιγμή το στόχο της Συμφωνίας των Παρισίων, με την έκκλησή της για ταχεία μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου στο πλαίσιο της αειφόρου ανάπτυξης και της εξάλειψης της φτώχειας.

Όπως προβλέπει με το προτεινόμενο ψήφισμα, η BP θα περιγράψει πώς η στρατηγική της εναρμονίζεται με τους στόχους του Παρισιού, ενώ, παράλληλα, θα δώσει στη δημοσιότητα και επιπλέον εκθέσεις που σχετίζονται με το θέμα.

Ο Helge Lund, πρόεδρος της BP, δήλωσε σχετικά: «Η BP δεσμεύεται να βοηθήσει στην επίλυση της διπλής πρόκλησης της παροχής περισσότερης ενέργειας με λιγότερες εκπομπές. Είμαστε αποφασισμένοι να προωθήσουμε την ενεργειακή μετάβαση, αυξάνοντας, παράλληλα, την αξία των μετοχών της εταιρείας. Πιστεύουμε ότι η στρατηγική μας είναι σύμφωνη με τους στόχους του Παρισιού. Οι πρόσθετες αναφορές που προβλέπει το προτεινόμενο ψήφισμα θα βασιστούν στο ιστορικό της πρωτοπόρας δράσης της BP σε αυτόν τον τομέα. Χαιρετίζουμε την εποικοδομητική συνεργασία με την πρωτοβουλία Climate Action 100+ και, μετά από προσεκτική διερεύνηση, αποφασίσαμε να στηρίξουμε αυτό το ψήφισμα».


"Ενισχύοντας την προσέγγιση της BP"

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της εταιρείας, «η προσέγγιση της BP σχετικά με την ενεργειακή μετάβαση βασίζεται στην εμπειρία που έχει αποκτήσει από τη στιγμή που πρώτη αυτή απηύθυνε κάλεσμα για δράση κατά της απειλής της κλιματικής αλλαγής, πριν από 20 χρόνια». Το 2017 η εταιρεία εκπόνησε μια στρατηγική που αποσκοπεί στην αύξηση της αξίας των μετοχών της στο πλαίσιο αρκετών διαφορετικών σεναρίων, ενώ παράλληλα θα συμβάλλει (σ.σ. η BP) στην αντιμετώπιση της διττής πρόκλησης της παροχής περισσότερης ενέργειας με λιγότερες εκπομπές. Πέρυσι, η BP εισήγαγε το πλαίσιο ‘μείωση-βελτίωση-δημιουργία, μέσω του οποίου προτίθεται να υλοποιήσει τις φιλοδοξίες της για χαμηλές εκπομπές άνθρακα, θέτοντας σαφείς, βραχυπρόθεσμους στόχους εκπομπών από τις διάφορες δραστηριότητές της.

«Αυτές οι πρόσθετες εκθέσεις θα προσφέρουν στους επενδυτές μεγαλύτερη σαφήνεια σχετικά με το πώς η BP μπορεί να συνεχίσει να αποδίδει αξία μέσω της ενεργειακής μετάβασης με τρόπο συμβατό με τους στόχους του Παρισιού», πρόσθεσε ο Lund. «Θα είμαστε ανοιχτοί και διαφανείς όσον αφορά τις φιλοδοξίες και τους στόχους μας, καθώς και την πρόοδό μας ως προς αυτούς. Αναγνωρίζουμε ότι η εμπιστοσύνη των μετόχων μας και της κοινωνίας ευρύτερα είναι απαραίτητη για να παραμείνει η BP μια ελκυστική και αξιόπιστη μακροπρόθεσμη επένδυση. Και μόνο με το να παραμείνουμε μια παγκόσμιας κλάσης επένδυση μπορούμε να παίξουμε με τον καλύτερο τρόπο το ρόλο μας στην προώθηση ενός μέλλοντος με χαμηλές εκπομπές άνθρακα», υποστήριξε

Εάν το προτεινόμενο ψήφισμα εγκριθεί κατά την ετήσια γενική συνέλευση, η BP θα εισάγει αυτές τις αλλαγές στις εκθέσεις της αρχής γενομένης από το 2019. Η BP και οι θεσμικοί επενδυτές που υποστηρίζουν το Action Climate Action 100+ θα συνεχίσουν το διάλογό τους και θα επανεξετάζουν το ψήφισμα κάθε τρία έως πέντε χρόνια, ώστε η εταιρεία και οι μέτοχοί της να μπορούν να λάβουν υπόψη την αποκτηθείσα εμπειρία και τις αλλαγές στις επικρατούσες συνθήκες, επισημαίνεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.


Οι μειώσεις των εκπομπών θα λαμβάνονται υπόψη στο πρόγραμμα ανταμοιβής των εργαζομένων της BP παγκοσμίως

Με ξεχωριστή ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα, η BP γνωστοποίησε ότι οι μειώσεις των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου έχουν πλέον συμπεριληφθεί ως παράγοντας στα προγράμματα ανταμοιβής των 36.000 εργαζομένων σε ολόκληρο τον Όμιλο -συμπεριλαμβανομένων των εκτελεστικών διευθυντών- σε παγκόσμιο επίπεδο.

Όπως εξηγεί η ανακοίνωση, το 2018 η BP εισήγαγε ως στόχο την περικοπή 3,5 εκατ. τόνων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου από τις δραστηριότητές της παγκοσμίως έως το 2025. Η πρόοδος προς την επίτευξη του στόχου αυτού έχει πλέον ενσωματωθεί στην αξιολόγηση των επιδόσεων του Ομίλου που αποτελεί παράγοντα για τον καθορισμό των ετήσιων bonus για το προσωπικό της BP παγκοσμίως και θα τεθεί σε ισχύ κατά την αξιολόγηση της απόδοσης της BP το 2019.

«Η κάλυψη των αυξανόμενων αναγκών σε ενέργεια παγκοσμίως με ταυτόχρονη μείωση σε σημαντικό βαθμό των εκπομπών απαιτεί κάτι περισσότερο από ταχεία ανάπτυξη των ΑΠΕ, απαιτεί όλες οι μορφές ενέργειας να γίνουν καθαρότερες, καλύτερες και φιλικότερες προς το περιβάλλον. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το δυναμικό όλης της BP έχει ήδη αναλάβει δράση, αναζητώντας ευκαιρίες για τη μείωση των εκπομπών μας, τη βελτίωση των προϊόντων μας και τη δημιουργία νέων δραστηριοτήτων με χαμηλές εκπομπές άνθρακα», δήλωσε ο Bob Dudley, διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου BP.

«Η ενσωμάτωση ενός στόχου μείωσης των εκπομπών στο πρόγραμμα ανταμοιβών του ανθρώπινου δυναμικού ολόκληρης της BP υπογραμμίζει περαιτέρω τη σημασία που αποδίδουμε σε αυτό το στόχο. Αναμένουμε ότι θα αποτελέσει καταλύτη για ακόμα περισσότερες ιδέες και δράσεις και θα ενισχύσει τη BP στο να διαδραματίσει το ρόλο της στην αντιμετώπιση της διπλής πρόκλησης»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου