Τρίτη 13 Αυγούστου 2019

Πορτογαλία: Μερικό… «φρένο» στις κινητοποιήσεις των οδηγών βυτιοφόρων

Από το worldenergynews.gr
Οι οδηγοί βυτιοφόρων στην Πορτογαλία αποφάσισαν να συμμορφωθούν με τις διαταγές της κυβέρνησης Costa και να ανεφοδιάσουν τα πρατήρια καυσίμων, ξεκαθαρίζοντας όμως πως δεν θα κάνουν υπερωρίες.
Η κυβέρνηση τους αναγκάζει να παρέχουν τις «ελάχιστες καθορισμένες υπηρεσίες».
Οι οδηγοί ξεκίνησαν..
την Δευτέρα 12/8 επ’ αόριστον απεργία, εν μέσω της τουριστικής περιόδου, με αποτέλεσμα σε μία ημέρα το 1/3 των πρατηρίων να μείνουν χωρίς καύσιμα.
Η κυβέρνηση διέταξε τους οδηγούς να επιστρέψουν στην δουλειά μετά την έλλειψη καυσίμων σε ορισμένες περιοχές όπως για παράδειγμα και στο αεροδρόμιο της Λισαβόνας.
Υπό την απειλή ακόμη και φυλάκισης, οι εργαζόμενοι έβαλαν μερικό «φρένο» στις κινητοποιήσεις τους, διαμαρτυρόμενοι όμως πως η κυβέρνηση τους αντιμετωπίζει «ως τρομοκράτες και όχι ως εργαζόμενους»
Η κυβέρνηση του σοσιαλιστή Antonio Costa, προκειμένου να αποφύγει το χάος, διέταξε τους οδηγούς να επιστρέψουν στις θέσεις τους.
Επιτρέπει επίσης στην κυβέρνηση να κινητοποιήσει τον στρατό για να οδηγήσει και να συνοδεύσει φορτηγά με βενζίνη, αν χρειαστεί.
Κατά τον Πορτογάλο κυβερνητικό εκπρόσωπο δεν θα πρέπει να μείνουν χωρίς καύσιμα συγκεκριμένοι τομείς της οικονομίας όπως ο κλάδος τροφίμων, οι μεταφορές και οι υπηρεσίες αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών.
Οι απεργοί διεκδικούν καλύτερες αμοιβές και συνθήκες εργασίας.
Είναι η δεύτερη φορά μέσα στο 2019 που απεργούν, μετά τις κινητοποιήσεις του περασμένου Απριλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου