Τρίτη 13 Αυγούστου 2019

Η ΕΕ επιβάλλει δασμούς έως και 18% στο βιοντίζελ της Ινδονησίας

Από το worldenergynews.gr

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επέβαλε την Τρίτη 13/8/2019 αντισταθμιστικούς δασμούς από 8% έως 18% στις εισαγωγές επιδοτούμενου βιοντίζελ από την Ινδονησία, υποστηρίζοντας ότι η κίνηση αποσκοπεί στην αποκατάσταση ισότιμων όρων ανταγωνισμού για τους παραγωγούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

"Οι νέοι εισαγωγικοί δασμοί επιβάλλονται..
σε προσωρινή βάση και η έρευνα θα συνεχιστεί με τη δυνατότητα επιβολής οριστικών μέτρων μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου του 2019", ανέφερε η ανακοίνωση της ΕΕ.

Την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Εμπορίου της Ινδονησίας δήλωσε ότι θα συστήσει μια διυπουργική ομάδα για την επιβολή δασμών 20% -25% στα γαλακτοκομικά προϊόντα της ΕΕ, απαντώντας στην ΕΕ που στόχευε το βιοντίζελ της χώρας, προσθέτοντας ότι είχε ζητήσει από τους εισαγωγείς γαλακτοκομικών προϊόντων να βρουν πηγές προμήθειας εκτός το μπλοκ των 28 χωρών - μελών.

Οι κοινοτικοί δασμοί είναι ένα άλλο πλήγμα για τους παραγωγούς βιοντίζελ της Ινδονησίας, καθώς η ΕΕ δήλωσε τον Μάρτιο ότι το φοινικέλαιο θα πρέπει να καταργηθεί σταδιακά από ανανεώσιμα καύσιμα μεταφοράς λόγω της συμβολής των φυτειών φοινικών στις αποψίλωση των δασών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου