Τετάρτη 14 Αυγούστου 2019

Μεξικό: Πράσινο φως για την κατασκευή του νέου διυλιστηρίου της Pemex

Από το worldenergynews.gr
Η περιβαλλοντική ρυθμιστική αρχή για την πετρελαϊκή βιομηχανία του Μεξικού ανακοίνωσε ότι έχει εγκρίνει την κατασκευή ενός διυλιστηρίου για την κρατική πετρελαϊκή εταιρεία Pemex, αλλά επέβαλε όρους για την άμβλυνση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων του  project των 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Πρόεδρος του Μεξικού Andres Manuel Lopez Obrador δήλωσε ότι..
η εγκατάσταση που σχεδιάζεται για το λιμάνι του κόλπου Dos Bocas της πολιτείας του Tabasco θα βοηθήσει το Μεξικό να μειώσει την αυξανόμενη εξάρτηση του από τις εισαγωγές καυσίμων.

Η περιβαλλοντική ρυθμιστική αρχή ASEA ενέκρινε το σχέδιο μετά από έκθεση της Pemex, η οποία προσέφερε μια, περισσότερο θετική περιβαλλοντική εκτίμηση της κατασκευής του διυλιστηρίου, παρά την πρόβλεψη ενός «σοβαρού» αντίκτυπου στην ποιότητα του αέρα.

Η ASEA δήλωσε ότι η Pemex πρέπει να παρακολουθεί την τοπική ποιότητα των υδάτων, τη διάσωση και τη μεταφορά της πληγείσας άγριας πανίδας και να προστατεύει ένα δάσος από μαγκρόβια, όπως  προβλέπεται μεταξύ άλλων  στα μέτρα περιορισμού των επιπτώσεων.

Έως το 2022, το διυλιστήριο αναμένεται να επεξεργαστεί έως και 340.000 βαρέλια ημερησίως βαρέως αργού πετρελαίου.

Ο Lopez Obrador επέβαλε στην εταιρεία πετρελαίου για να επιβλέπει το έργο, αφού οι προσφορές από τις ομάδες μηχανικών ήταν πολύ ακριβές, ασκώντας μεγαλύτερη πίεση στην Pemex, την πιο χρεωμένη πετρελαϊκή εταιρεία στον κόσμο που αγωνίστηκε να αντιστρέψει την πτώση της παραγωγής.

Ωστόσο, το έργο έχει επικριθεί επανειλημμένα από τους επενδυτές και τους οργανισμούς αξιολόγησης λόγω ανησυχιών ότι θα εκτρέψει τα κεφάλαια μακριά από την πιο κερδοφόρα επιχείρηση εξερεύνησης και παραγωγής της Pemex.

Ο οργανισμός αξιολόγησης Moody's εκτιμά ότι το νέο διυλιστήριο θα μπορούσε να υπερβεί τον προϋπολογισμό κατά 2 δισ. έως 4 δισ. δολάρια εξαιτίας της "περιορισμένης τεχνογνωσίας" της κυβέρνησης σε τέτοια έργα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου