Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019

Σκακιέρα πετρελαϊκών επενδύσεων η κεντρική Ασία

Από το naftikachronika.gr
Το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα διυλιστήριο πετρελαίου αξίας $10 δις στο λιμένα βαθέων υδάτων Gwadar στο Πακιστάν, όπως ανέφερε ο Υπουργός Ενέργειας του Σαουδαραβικού Θρόνου, κ. Khalid al-Falih.

Η κυβέρνηση του Πακιστάν προσβλέπει στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων προκειμένου να μπορέσει να τονώσει τις αδύναμες εμπορικές..
συναλλαγές της χώρας. Το 2018 η Σαουδική Αραβία είχε προσφέρει στο Πακιστάν οικονομική βοήθεια της τάξης των $6 δις, προκειμένου να ενισχύσει τις εισαγωγές της χώρας σε αργό πετρέλαιο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Gulf Business, η Σαουδική Αραβία έχει θέσει ως στόχο να ενισχύσει την οικονομία του Πακιστάν μέσα από την κατασκευή ενός διυλιστηρίου πετρελαίου αλλά και μέσα από την συνεργασία των δύο χωρών στο China Pakistan Economic Corridor (CPEC), το οποίο εντάσσεται στο φιλόδοξο κινεζικό project «Belt and Road Initiative.

To Πεκίνο, στο πλαίσιο του CPEC, έχει δεσμευτεί να επενδύσει $60 δις για την κατασκευή σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, αυτοκινητοδρόμων καθώς επίσης και για την αναβάθμιση του σιδηροδρομικού δικτύου και των λιμένων στο Πακιστάν προκειμένου να μετατραπεί σε σημαντική χερσαία οδό η οποία θα συνδέει τη δυτική Κίνα με τον υπόλοιπο κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου