Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019

Μέχρι το Πάσχα αναμένει η ΕΔΕΥ επενδυτικό ενδιαφέρον για έρευνες υδρογονανθράκων σε νέες περιοχές

Από το energypress.gr
Μετά από τις εντατικές προσπάθειες του τελευταίου εξαμήνου για να προσελκύσει επενδυτικό ενδιαφέρον για έρευνες υδρογονανθράκων και σε νέες περιοχές, η ΕΔΕΥ αναμένει να δρέψει καρπούς μέσα στους επόμενους μήνες.

Το ενδιαφέρον στρέφεται ιδίως στις περιοχές νότια της Κρήτης και νότια του Ιονίου, με τις εκτιμήσεις να συντείνουν στο ότι το
ενδιαφέρον δυνητικών επενδυτών θα αρχίσει να αποσαφηνίζεται σε περίπου ένα τρίμηνο. 

Για τις περιοχές αυτές δεν πρόκειται να προκηρυχθεί ένας νέος γύρος παραχωρήσεων, καθώς η ΕΔΕΥ επέλεξε να αξιοποιήσει τη δυνατότητα που δίνεται από την ευρωπαϊκή νομοθεσία και να κινηθεί με πιο ευέλικτο τρόπο, αποτεινόμενη η ίδια σε δυνητικούς ενδιαφερομένους.

Στην κατεύθυνση αυτή, τους προηγούμενους μήνες η ΕΔΕΥ έχει προβεί σε σειρά παρουσιάσεων σε σειρά διεθνών τεχνικών συνεδρίων, καθώς και σε άλλες διεθνείς εκδηλώσεις γεωοικονομικού ενδιαφέροντος, ενημερώνοντας τους υποψήφιους επενδυτές για το ενδιαφέρον που παρουσιάζουν οι διάφορες περιοχές και παρουσιάζοντας τα συγκεκριμένα γνωρίσματά τους.

Σε πρόσφατες δηλώσεις του στο «Πρώτο Θέμα» και την «Αυγή», ο πρόεδρος της ΕΔΕΥ Γ. Μπασιάς εξήγησε ότι με αυτό τον τρόπο, η ΕΔΕΥ επιδιώκει αποφύγει τη χρονοβόρα διαδικασία ενός νέου γύρου παραχωρήσεων, κερδίζοντας 6-9 μήνες, αλλά και να περιορίσει το κόστος.

Οι νέες προς διερεύνηση περιοχές χωρίζονται σε πέντε μεγάλες ενότητες και βρίσκονται πλησίον των οικοπέδων της ExxonMobil, της Total και των ΕΛΠΕ.

Η μεγάλη πρόκληση αφορά το ότι οι περιοχές αυτές απαιτούν γεωτρήσεις σε μεγάλο βάθος, άνω των 2500 μέτρων, στις οποίες είναι λίγες οι εταιρείες που μπορούν να δραστηριοποιηθούν, διαθέτοντας την απαιτούμενη εμπειρία, τεχνογνωσία, αλλά και τεχνο-οικονομική δυνατότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του energypress, από την πλευρά της ΕΔΕΥ εκφράζεται συγκρατημένη αισιοδοξία, στη βάση των όσων απορρέουν από τις μέχρι τώρα κινήσεις και επαφές με διάφορες εταιρείες, όμως από το σημείο αυτό μέχρι την εκδήλωση συγκεκριμένου ενδιαφέροντος υπάρχει σημαντική απόσταση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου