Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018

Ακόμη και με πρόωρες εκλογές το Μάρτιο, ο διαγωνισμός των ΕΛΠΕ προχωρά - Επιβεβαίωση για Carlyle και Sonatrach

Από το energypress.gr
Στην τελική ευθεία εισέρχεται ο διαγωνισμός για την πώληση του 50,1% των ΕΛΠΕ και σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις του ΤΑΙΠΕΔ αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί με την κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2019.

Η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ, έχει ενημερωθεί για την κινητικότητα που υπάρχει από τους δύο επενδυτές που έχουν προκριθεί στην τελική φάση του διαγωνισμού (Glencore, Vitol) και των συζητήσεων που έχουν ξεκινήσει και βρίσκονται..
σε εξέλιξη για το σχηματισμό κοινοπρακτικών σχημάτων που θα υποβάλουν ανταγωνιστικές προσφορές στο διαγωνισμό.

Η καθυστέρηση που σημειώθηκε, οφείλεται σε παράγοντες αβεβαιότητας αφού οι επενδυτές δεν γνώριζαν εάν θα πρέπει να καταβάλουν πχ 1,5 ή 2 δις ευρώ ανάλογα με την απόφαση για την υποχρέωση υποβολής δημόσιας προσφοράς. Πλέον αυτό ξεκαθαρίστηκε, η καθυστέρηση ήταν για “καλό σκοπό” στην κατεύθυνση της επιτυχίας του διαγωνισμού, ανέφερε η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ, σε συνάντηση με δημοσιογράφους.

Και ενώ και το ΤΑΙΠΕΔ έχει πληροφορηθεί ότι οι δύο εταιρείες με τις οποίες γίνονται συζητήσεις είναι η Carlyle (Glencore) και Sonatrach (Vitol) εντούτοις μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση για το σχηματισμό κοινοπρακτικού σχήματος.

Τέλος ενδιαφέρον παρουσιάζει η απάντηση που δόθηκε από τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ στο ερώτημα εάν επηρεάζονται οι αποκρατικοποιήσεις πιθανή προκήρυξη πρόωρων εκλογών. Όπως ανέφερε η διοίκηση αποκρατικοποιήσεις ώριμες όπως αυτές των ελληνικών πετρελαίων για τις οποίες δε χρειάζεται κάποια νομοθετική ρύθμιση ή Προεδρικό Διάταγμα δεν επηρεάζονται από τον προκηρυχθούν εκλογές ή όχι. Εάν έχουμε λάβει τους φακέλους με τις προσφορές και προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές δε βλέπω κάποιο λόγο γιατί οι προσφορες να μην ανοίξουν και να ανακηρυχθεί προτιμητεος, ανέφερε σχετικά υψηλόβαθμο στέλεχος του ταμείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου