Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018

Το 2020 σε λειτουργία ο τερματικός σταθμός εξαγωγής αργού της Carlyle στο Corpus Christi των ΗΠΑ

Από το worldenergynews.gr
Η Lone Star Ports LLC θα ηγηθεί της λειτουργίας του τερματικού σταθμού εξαγωγής αργού της  Carlyle Group στο Corpus Christi του Τέξας, το οποίο μπορεί να φορτώσει πλήρως τα supertankers, σύμφωνα με ανακοίνωση των επικεφαλής των έργων την Παρασκευή 14/12/2018.

Ο Όμιλος Carlyle (CG.O) και η λιμενική αρχή του Corpus Christi, τον Οκτώβριο, πρότειναν από κοινού την κατασκευή ενός τερματικού σταθμού εξαγωγής 1 δις. δολαρίων σε ένα νησί που ελέγχεται από την αρχή. Οι εταίροι δήλωσαν ότι..
αναμένουν να αρχίσουν να λειτουργούν στην εγκατάσταση στα τέλη του 2020.

Υπάρχουν περισσότερα από έξι προτεινόμενα τερματικά έργα κατά μήκος των ακτών του Τέξας και της Λουιζιάνας για να διαχειριστούν τις εξαγωγές πετρελαίου των ΗΠΑ, ενώ η άνοδος της παραγωγής αναμένεται να φθάσει τα 12 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (bpd) το επόμενο έτος.

Τα τρία έργα του Corpus Christi θα είναι τα πλησιέστερα προς τα πεδία σχιστόλιθου του Eagle Ford και της Permian. Οι νέοι αγωγοί αργού πετρελαίου που θα μεταφέρουν επιπλέον 2 εκατομμύρια bpd στο νότιο λιμάνι του Τέξας αναμένεται να αρχίσουν να λειτουργούν στα τέλη του επόμενου έτους.

Η Lone Star, μια πρόσφατα σχηματισμένη κοινοπραξία μεταξύ της Carlyle και της κατασκευαστικής εταιρείας The Berry Group, κατέληξε σε προκαταρκτικές συμφωνίες για τη σύνδεση του προτεινόμενου τερματικού σταθμού με τους αγωγούς αργού πετρελαίου Harvest Midstream της Hilcorp Energy Co και στο Epic Pipeline LP. Οι δύο αγωγοί θα έχουν πρόσβαση σε περισσότερο από 1 εκατομμύριο bpd παραγωγής αργού πετρελαίου, ανέφεραν οι εταιρείες στην ανακοίνωση.

Η  Lone Star διευθύνεται από τον πρώην εκτελεστικό διευθυντή του EQT Corp (EQT.N) Jeremiah Ashcroft III, ο οποίος έχει προηγουμένως προωθήσει την ανάπτυξη άλλων θαλάσσιων τερματικών σταθμών.

Η Lone Star αποκάλυψε επίσης ότι έχει συνάψει συμφωνία με τον πάροχο υπηρεσιών Martin Midstream Partners LP (MMLP.O) να συνεργαστεί στο έργο Corpus Christi.

Όταν ολοκληρωθεί, το τερματικό σταθμό Carlyle-Port στο Corpus Christi θα έχει την ικανότητα να αποθηκεύσει 4 εκατομμύρια βαρέλια στην ξηρά και να φορτώσει 1,4 εκατομμύρια βαρέλια ανά βαρέλι σε πετρελαιοφόρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου