Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018

Μαθιός Ρήγας: Μέσα σε μια δεκαετία μια εταιρεία του 1 εκατ. δολαρίων έγινε εταιρεία του ενός δισ. δολαρίων

Από το energypress.gr
Για ένα έξοχο 2018 για την εταιρεία με σημαντικές εγχώριες και διεθνείς επιτυχίες που καταξίωσαν τον ρόλο της στην ενεργειακή αγορά έκανε λόγο ο Διευθύνων Σύμβουλος της Energean, Μαθιός Ρήγας μιλώντας στο «20ο Ετήσιο Capital Link Invest in Greece Forum» στο Metropolitan Club της Νέας Υόρκης που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου.

Συγκεκριμένα, ξεχωριστή στιγμή στην δεκαετή και πλέον πορεία της εταιρείας είναι η είσοδος της στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, καθώς καταγράφηκε..
ως η μεγαλύτερη εδώ και τέσσερα χρόνια Δημόσια Εγγραφή εταιρείας πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Λονδίνο και την ένταξη της μετοχής στον δείκτη FTSE250.

Επιπλέον, το υψηλόβαθμο στέλεχος της Energean υπογράμμισε πως για την ενίσχυση της αυξανόμενης παραγωγής πετρελαίου στο κοίτασμα "Πρίνος" της Ελλάδας, η εταιρία επέκτεινε τις δραστηριότητές της στο Ισραήλ με την ανάπτυξη υπεράκτιων κοιτασμάτων φυσικού αερίου.

«Σε λιγότερο από δύο χρόνια η Energean προχώρησε σε άντληση κεφαλαίων ύψους 2 δις. δολαρίων από τις αγορές, επετεύχθη η λήψη της Τελικής Επενδυτικής Απόφασης για την ανάπτυξη των κοιτασμάτων Karish και Tanin στο Ισραήλ, ενώ παράλληλα ξεκίνησε η κατασκευή του μοναδικού FPSO στην Ανατολική Μεσόγειο».

Καταλήγοντας, ο κ. Ρήγας επεσήμανε πως μέσα σε δέκα χρόνια μια εταιρεία του 1 εκατ. δολαρίων έχει εξελιχθεί σε μια εταιρεία με κεφαλαιοποίηση ενός δις. δολαρίων και με δραστηριότητες σε Ισραήλ, Ελλάδα και Μοντενέγκρο. «Είμαστε ένας σημαντικός παίκτης στην περιοχή της Μεσογείου», τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος στην ομιλία του

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου