Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018

«Βυθίστηκε» το Νοέμβριο η παραγωγή πετρελαίου από τις χώρες του ΟΠΕΚ - Γιατί είναι δυσοίωνο το 2019

Από το worldenergynews.gr
Η παραγωγή πετρελαίου από τα μέλη του ΟΠΕΚ βυθίστηκε το μήνα του Νοεμβρίου καθώς η απότομη πτώση των ιρακινών προμηθειών αντιστάθμισε την αύξηση της παραγωγής της Σαουδικής Αραβίας σε υψηλά επίπεδα.

Η τελευταία μηνιαία έκθεση του ομίλου έρχεται μόλις λίγες μέρες μετά τη σύναψη της 15μελoύς οργάνωσης με 10 εξαγωγείς, συμπεριλαμβανομένης..
της Ρωσίας, για την κατάργηση 1,2 εκατομμυρίων bpd από την αγορά. Μόνο ο ΟΠΕΚ θα μειώσει την παραγωγή κατά 800.000 bpd.

Η επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης και της οικονομικής πίεσης σε βασικά έθνη που καταναλώνουν πετρέλαιο δημιουργούν επίσης ανησυχίες για τη ζήτηση ενέργειας το 2019.

«Μετά από μια υγιή έναρξη του έτους, η παγκόσμια οικονομία το 2018 σηματοδοτήθηκε από μια αυξανόμενη απόκλιση στις τάσεις ανάπτυξης», προειδοποιεί ο ΟΠΕΚ.

Η αύξηση των εμπορικών εντάσεων, των νομισματικών πιέσεων και των γεωπολιτικών προκλήσεων συγκαταλέγονται μεταξύ των ζητημάτων που υπονομεύουν τους οικονομικούς κινδύνους ακόμη περισσότερο προς τα κάτω το 2019.

Ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας, Khalid al-Falih δήλωσε ότι αναμένει μείωση της παραγωγής σε περίπου 10,2 εκατομμύρια bpd τον Ιανουάριο.

Ωστόσο, ο ΟΠΕΚ προβλέπει ότι ο εφοδιασμός σε πετρέλαιο από χώρες εκτός του ΟΠΕΚ θα αυξηθεί κατά 2,16 εκατομμύρια bpd το επόμενο έτος, οδηγούμενος από την άνοδο της παραγωγής στις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βραζιλία, τη Ρωσία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Το 2018, η παραγωγή από αυτές τις χώρες αυξήθηκε κατά 2,5 εκατομμύρια bpd, εκτιμώντας το OPEC.

Με την αύξηση των προμηθειών να ξεπερνά την αύξηση της ζήτησης, ο ΟΠΕΚ αναμένει να αντλήσει 31,4 εκατομμύρια bpd το επόμενο έτος, περίπου 1 εκατομμύριο bpd λιγότερο από ό, τι το 2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου