Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018

Wood Mackenzie: Δίχως νέες ανακαλύψεις κοιτασμάτων πετρελαίου, αναπόφευκτη η κρίση εφοδιασμού τις επόμενες δεκαετίες

Από το energypress.gr
Δίχως περιστροφές η Wood Mackenzie, σε πρόσφατη έκθεσή της για την αγορά πετρελαίου αναφέρει χαρακτηριστικά, « Τα σημάδια είναι εδώ – η βιομηχανία δεν βρίσκει αρκετό πετρέλαιο», προοικονομεύοντας σημαντικές αναταράξεις στην διεθνή αγορά πετρελαίου μέσα στις επόμενες δεκαετίες. 

Συνεχίζει λέγοντας «ένα κενό στον εφοδιασμό πετρελαίου θα προκύψει στα μέσα της δεκαετίας του 2020, τουτέστιν 3 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως μέχρι το 2030, 9 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως μέχρι το 2035, φτάνοντας..
στο δυσθεώρητο νούμερο των 15 εκατ. b/d μέχρι το 2030. Εκτός από την τεχνολογική πρόοδο, χρειαζόμαστε και νέες ανακαλύψεις πετρελαίου».

«Το πρόβλημα είναι ότι ο σημερινός ρυθμός ανακάλυψης εμπορεύσιμων ποσοτήτων πετρελαίου δίνει λίγες πιθανότητες ότι θα υπάρξουν αρκετές νέες ανακαλύψεις για να καλύψουν το κενό που θα δημιουργηθεί».

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει σε σχετικό του δημοσίευμα το crude oil η παγκοσμίου φήμης συμβουλευτική εταιρεία προειδοποιεί ότι η μόνη λύση σε αυτή την φάση είναι μια εντυπωσιακή απογείωση, τουλάχιστον 20%, των ετήσιων επενδύσεων. Δίχως μια συγκεκριμένη δέσμευση για νέες ανακαλύψεις, θα υπάρξουν συνέπειες, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά. Οι τιμές θα εκτοξευθούν και αναπόφευκτα η αγορά θα οδηγηθεί σε αυξημένο αριθμό συγχωνεύσεων και εξαγορών.

Βέβαια, δεν παραλείπεται να σημειωθεί στην έκθεση πως ενδεχομένως και να μην καταστεί πιθανό να αποφευχθεί μια κατάσταση έλλειψης πετρελαίου στην αγορά μιας και η οποία νέα ανακάλυψη πετρελαϊκών κοιτασμάτων είναι μια εξαιρετικά χρονοβόρα διαδικασία και ο χρόνος που απομένει μη αρκετός…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου