Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018

Αίτημα Κοντονή στα ΕΛΠΕ για κάλυψη αναγκών σε όλα τα σχολεία

Από το imerazante.gr
Αίτημα για την κάλυψη του συνόλου των ενεργειακών αναγκών των σχολείων όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων του νησιού για τη περίοδο 2018-2019 κατέθεσε ο Βουλευτής Zακύνθου και πρώην Υπουργός Σταύρος Κοντονής προς τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα σύμβουλο των ΕΛ.ΠΕ. κ Ευστάθιο Τσοτσορό.

Πρόκειται για μια ακόμη πρωτοβουλία που εντάσσεται στα γενικότερα μέτρα στήριξης της Ζακύνθου, όπως αυτά ανακοινώθηκαν από τον κ. Κοντονή, έπειτα από τους σεισμούς του τελευταίου διαστήματος.

Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα είχαμε ..
την κήρυξη της Ζακύνθου ως σεισμόπληκτη περιοχή και την λήψη μιας σειράς θεσμικών και οικονομικών μέτρων ύψους 15.000.000€ περίπου, μετά από την απόφαση της Κυβέρνησης μεσω της διυπουργικής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε προεδρεύοντος του Υπουργού Επικρατείας Χριστόφορου Βερναρδάκη και τη συμμετοχή του πρώην υπουργού και Βουλευτή Ζακύνθου.

Το συγκεκριμένο πακέτο στήριξης και ενίσχυσης των πολιτών που έχουν πληγεί, περιλαμβάνει μέτρα, επιπλέον από εκείνα που πάρθηκαν τις πρώτες ημέρες, ήταν μέτρα ρύθμισης φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων και καλύπτουν σημαντικούς τομείς και αναγκαιότητες.

Μεταξύ των μέτρων αναφέρονται η επίσπευση της χρηματοδότησης από το πρόγραμμα Φιλόδημος την αναστολή πληρωμών των δανείων των σεισμόπληκτων, ταχεία αποκατάσταση των ζημιών, απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ του έτους 2018 για κτίσματα που έχουν, αποδεδειγμένα, ολοσχερώς καταστραφεί ή υποστεί λειτουργικές ζημιές που τα καθιστούν μη κατοικήσιμα.

Έκτακτη ενίσχυση ύψους 5,000 ευρώ σε κάθε πληγείσα οικία ή επιχείρηση, 100,000 ευρώ για αποκατάσταση ζημιών στο Νοσοκομείο Ζακύνθου και αύξηση της πάγιας πίστωσης σε 80,000 – 100,000 ευρώ. Η Κυβέρνηση αναγνώρισε την ανάγκη για έκτακτη ενίσχυση ύψους 100,000 ευρώ στον ΟΔΑΖ (Γηροκομείο – Ορφανοτροφείο) και 3.500.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για τα Στροφάδια. Για τις ζημιές που έχει υποστεί το λιμάνι της Ζακύνθου στον τραπεζοειδή όσο και στην παραλιακή λεωφόρο Λομβάρδου προβλέφτηκε το ποσό των 10.000.000€, 180,000 για το Κάστρο Ζακύνθου και αναμένεται έκτακτη χρηματοδότηση για το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων ύψους 30,000 ευρώ.

Μάλιστα, τότε ο κ. Κοντονής είχε ανακοινώσει πως εάν και εφόσον διαπιστωθεί ότι υπάρχουν κενά, θα υπάρξει και τρίτο ήσσονος σημασίας περί το τέλος Νοεμβρίου.

Μια ακόμη θετική εξέλιξη που αποδεικνύει πως η Ζάκυνθος έχει Βουλευτή και πως είναι σπάνιες οι φορές που Ζακυνθινά πρόσωπα, κατάφεραν να αποτελέσουν σημαντικές προσωπικότητες που συνδέθηκαν με την πολιτική ιστορία της χώρας.

Μπορεί κανείς να διαφωνεί σε πολλά μαζί του, ωστόσο κατά την παρουσία του, γίνονται σοβαρές πολιτικές παρεμβάσεις για σειρά ζακυνθινών ζητημάτων και ο καθένας έχει δικαίωμα να τις κρίνει όπως πιστεύει. Παρεμβάσεις σε σειρά ζητημάτων που “τρέχουν”, εξασφάλιση πιστώσεων και παρεμβάσεων για χρόνια προβλήματα της καθημερινότητας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου