Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018

Κοινή Ανακοίνωση Γιώργου Αρβανιτίδη και Γιάννη Κουτσούκου υπευθύνων Ενέργειας και Οικονομικών για το ενεργειακό κόστος των νοικοκυριών.

Με την επικείμενη οικονομική επιβάρυνση των καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας μέσω της ακύρωσης της εκπτωτικής πολιτικής της ΔΕΗ, που έχει προαναγγελθεί από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, και της αύξησης στα τιμολόγια ρεύματος.

Με την αύξηση στις τιμές των δικαιωμάτων εκπομπών CO2 από την ΕΕ να είναι προ πολλού γνωστή και την λήψη μέτρων αντιστάθμισης να απουσιάζει ώστε να μην αυξηθούν οι δαπάνες για τη ΔΕΗ.

Με τον επικεφαλής της ΔΕΗ να αναγνωρίζει..
ότι οι αποφάσεις των Υπουργών Ενέργειας της τελευταίας 3ετίας ζημίωσαν τη ΔΕΗ περίπου 1 δισ. ευρώ.

Με το πετρέλαιο θέρμανσης να είναι 20% ακριβότερο από πέρσι λόγω και των φορολογικών επιβαρύνσεων της κυβέρνησης.

Με το κουτσουρεμένο επίδομα θέρμανσης να μην έχει καθοριστεί ακόμα, ενώ πολλές περιοχές της χώρας βιώνουν ήδη χαμηλές θερμοκρασίες και την απόδοση των χρημάτων στους δικαιούχους να καθυστερούν απαράδεκτα.

Με τις απώλειες εσόδων από την λαθρεμπορία καυσίμων να ανέρχονται σε εκατοντάδες εκατομμύρια και το σύστημα ελέγχου εισροών – εκροών στα πρατήρια να μην έχει ολοκληρωθεί ακόμη επειδή δεν μπορούν να βρουν ποσό…ενός εκατομμυρίου για την πιστοποίηση του συστήματος.

Με την τοποθέτηση GPS στα βυτία, να μην έχει επίσης ολοκληρωθεί και τα πρατήρια υγραερίου να μην διαθέτουν αντίστοιχο σύστημα εισροών-εκροών και να δημιουργείται μια παρα-αγορά και λαθροχειρίες πια και στο αέριο κίνησης.

Με τους ελέγχους για την λαθρεμπορία καυσίμων να έχουν πέσει κατακόρυφα και ένα βανάκι για ποιοτικούς ελέγχους, που έχουν δωρίσει οι Εταιρίες Εμπορίας Πετρελαιοειδών να περιμένει την παραλαβή του εδώ και ένα χρόνο.

Καταπολεμούν την ενεργειακή φτώχεια, επιβαρύνοντας τον οικογενειακό προϋπολογισμό για να κρατηθούν τα σπίτια ζεστά τον χειμώνα.

Καταπολεμούν την λαθρεμπορία, χωρίς εγκαταστάσεις συστημάτων ελέγχου, αφήνοντας τις λαθροχειρίες ακόμα και στο αέριο κίνησης.

Τα θεωρούν δίκαια και τα κάνουν πράξη;

Με τούτα και με κείνα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ σας εύχεται ΚΑΛΟ ΧΕΙΜΩΝΑ…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου