Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2018

Δημαράς: «Στηρίζω τις κινητοποιήσεις κατά των ερευνών υδρογονανθράκων»!

Από το energypress.gr
Το νέο υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Δημαρά, καλωσόρισε σήμερα σε ειδική εκδήλωση η ηγεσία του υπουργείου, με τον προϊστάμενο υπουργό Γ. Σταθάκη να αποκαλύπτει ότι ο νέος υφυπουργός θα αναλάβει τα θέματα των αστικών αναπλάσεων, της δασικής πολιτικής και του κτηματολογίου.

Ο ίδιος ο κ. Δημαράς αναφέρθηκε ..
στην ιδιαίτερη σχέση που έχει με τον τομέα του υπουργείου και πρόσθεσε ότι εκπροσωπεί στην κυβέρνηση το χώρο της πολιτικής οικολογίας. 

Μάλιστα ο νέος υφυπουργός έγινε πιο συγκεκριμένος και στο πώς βλέπει τον τομέα των επενδύσεων: "θέλουμε επενδύσεις που σέβονται και προστατεύουν το περιβάλλον με διατηρήσιμη αξία που θα διαχέεται στην κοινωνία και όχι σε λίγους”, ανέφερε σχετικά. Ερωτηθείς για το θέμα των εξορύξεων, που είχε καταψηφίσει ως βουλευτής, ο κ. Δημαράς τόνισε ότι διατηρεί τις απόψεις του. 

"Στην κυβέρνηση εκπροσωπώ το χώρο της οικολογίας και τους Πράσινους, που πιστεύουμε ότι πρέπει να μεταβούμε στην εποχή που την ενέργεια δε θα την παίρνουμε καίγοντας καύσιμα. Ο πυρήνας της άποψής μας είναι να μην καίμε υδρογονάνθρακες”, δήλωσε, προσθέτοντας πως γνωρίζει ότι η χώρα είναι αντίθετη με την άποψη της οικολογίας. "Συνεχίζω να έχω την ίδια άποψη και θα προσπαθήσω να πείσω την κυβέρνηση να μην προχωρήσει, αλλά εάν προχωρήσει η θέση μας δεν αλλάζει", τόνισε. 

"Υπάρχει καταστατική διαφωνία. Το γνωρίζουμε ότι η πολιτική οικολογία έχει σαφείς θέσεις, με σεβασμό στη διαφορετική άποψη χειριζόμαστε αυτά τα θέματα, δε νομίζω ότι μας εμπόδισε στο παρελθόν", τόνισε από την πλευρά του ο υπουργός Ενέργειας Γ. Σταθάκης. Η κυβέρνηση έχει συγκροτημένη πολιτική, υπάρχουν στην κυβέρνηση θέματα θεμιτών διαφωνιών, δεν έχει νόημα να προσπαθούμε να εκμαιεύσουμε κάτι άλλο, πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για τις κινητοποιήσεις κατά των εξορύξεων σε περιοχές της Ελλάδας (Ιωάννινα, Δ. Ελλάδα), ο Γ. Δημαράς επανέλαβε ότι είναι γνωστή η θέση των Οικολόγων Πράσινων, ότι τις υποστηρίζουν. "Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις δεν αλλάζουμε πολιτική, το ξέρει ο υπουργός, θα ήμασταν στο ίδιο κόμμα εάν είχαμε ίδιες απόψεις”, κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου