Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018

Οι εργαζόμενοι των ΕΛΠΕ δεν άφησαν τους «μνηστήρες» να μπούν σε Ελευσίνα και Ασπρόπυργο

Από το energypress.gr
Δυναμικά ξεκίνησαν σήμερα το πρωί τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι των ΕΛΠΕ, καθώς, όπως είχαν προαναγγείλει, εμπόδισαν τους εκπροσώπους των επενδυτών να μπούν στις εγκαταστάσεις, πρώτα της Ελευσίνας και στη συνέχεια του Ασπρόπυργου.

Οι εκπρόσωποι των επενδυτών, δηλαδή..
της ελβετικής Glencore και της ολλανδικής Vitol, συνοδευόμενοι από στελέχη του Ομίλου αποχώρησαν και η επίσκεψη για σήμερα τουλάχιστον αναβλήθηκε.

Υπενθυμίζεται ότι το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια ξεκίνησε σήμερα 4ωρες στάσεις εργασίας, αντιδρώντας στην ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Συνδικάτου:

Στο πλαίσιο του σχεδιασμού του συνδικάτου μας απέναντι στην Ιδιωτικοποίηση, μετά από ενημέρωση που είχαμε για είσοδο των υποψηφίων αγοραστών τις επόμενες μέρες στις εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ, πάρθηκε απόφαση για 4ωρες Στάσεις Εργασίας, ως εξής:

∆ευτέρα 27/08/18 και ώρες 10:00 έως 14:00 στις ΒΕΑ, ΒΕΕ και Μαρούσι
Τρίτη 28/08/18 και ώρες 10:00 έως 14:00 στις ΒΕΘ
∆ευτέρα 3/09/18 και ώρες 10:00 έως 14:00 στις ΒΕΑ, ΒΕΕ και Μαρούσι
Τρίτη 4/09/18 και ώρες 10:00 έως 14:00 στις ΒΕΘ
Σκοπός της κινητοποίησής μας αυτής, είναι η παρεμπόδιση εισόδου των «υποτιθέμενων επενδυτών» στις εγκαταστάσεις. ∆εν χαρίζουμε τίποτα, οφείλουμε να μείνουμε ενωμένοι επιδεικνύοντας τη μέγιστη δυνατή σοβαρότητα και αγωνιστικότητα, λέγοντας ΟΧΙ στις πολιτικές που θέλουν να ξεπουλήσουν τα ΕΛΠΕ καταδικάζοντάς μας σε ένα αύριο χωρίς ελπίδα.

Καλούμε τους συναδέλφους στις πύλες των ∆ιυλιστηρίων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου