Πέμπτη 23 Αυγούστου 2018

Αυτό που συνέβη φέτος με τους πάγους στη Γροιλανδία δεν πρόκειται να σας το πει κανείς!


Από το greeklignite.blogspot.com
Στα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας η κλιματική προπαγάνδα είχε ξεσαλώσει: "σε λίγα χρόνια δεν θα υπάρχει πάγος στον Αρκτικό Ωκεανό", "το Βόρειο Πέρασμα θα είναι ανοικτό στη ναυσιπλοΐα", "οι πολικές αρκούδες θα λιμοκτονούν ελλείψει πάγου". Κι ο χειμώνας 2011-12 ήταν πράγματι ασυνήθιστα ακραίος σε ό,τι αφορά το λιώσιμο των πάγων, αλλά ...
Αλλά απ' το 2012 ο πάγος της Αρκτικής άρχισε ν' ανακάμπτει, όπως φαίνεται πιο πάνω. Και το λιώσιμο των πάγων αναβλήθηκε για άλλη μια γενιά, το Βόρειο Πέρασμα παρέμεινε πεισματικά κλειστό, παρόλο που το 1903 είχε ανοίξει, οι δε πολικές αρκούδες κατεβαίνουν τις πλαγιές σαν κοπάδι πρόβατα. 

Στα επόμενα χρόνια, το ημερήσιο  διάγραμμα εξέλιξης, που δίνει το Δανέζικο Μετεωρολογικό Ινστιτούτο (DMI) για τη Γροιλανδία, άρχισε να γίνεται ιδιαίτερα άβολο για την κλιματοτρομοκρατία.



Πρώτα ήρθε ο Οκτώβρης του 2016, στο πιο πάνω διάγραμμα, ένας απ' τους τελευταίους μήνες που η ΝΑΣΑ ανακοίνωνε ανελλιπώς πως είναι "ο θερμότερος από την προβιομηχανική εποχή", καθώς το Νοέμβριο 2016 στις ΗΠΑ είχαν την προεδρική εκλογή που θα τους προέκυπτε Τραμπ. Ο Οκτώβρης 2016 ήταν μήνας με απότομη αύξηση του πάγου στη Γροιλανδία, πολύ πάνω απ' το μέσο όρο του 1990-2013. Κι ακολούθησε ένας εξίσου ...
ασυνήθιστος Νοέμβρης, τόσο πάνω απ' το μέσο όρο του 1990-2013, που το DMI αναγκάστηκε ν' αλλάξει την κλίμακα, αντί για το μέσο όρο 1990-2013 χρησιμοποιεί εφεξής το μέσο όρο 1981-2010, πηγαίνοντας σε πιο ψυχρές εποχές.



Το Φλεβάρη 2018 έπεσε ιστορικά μεγάλη ποσότητα νέου χιονιού, 12 κυβικά χιλιόμετρα νέου πάγου σε μια μέρα. Και φέτος το καλοκαίρι, όπως φαίνεται στο πιο κάτω διάγραμμα, κάποιοι ξέχασαν να ενημερώσουν τους πάγους πως το Βόρειο ημισφαίριο "ψήνεται"! 



Έχουμε πια φθάσει στο 3ο 10ήμερο του Αυγούστου, λίγες μόνο μέρες πριν την έναρξη της επόμενης εποχής αύξησης του πάγου στη Γροιλανδία και δείτε στο πιο πάνω διάγραμμα κάτι που δεν πρόκειται να δείτε όχι μόνο σε κανένα Ελληνικό μέσο, αλλά και στα περισσότερα ξένα: το καλοκαίρι 2018, που υποτίθεται πως το Βόρειο ημισφαίριο "ψηνόταν", στη Γροιλανδία ο πάγος ΔΕΝ έλιωνε ή έλιωνε με ελάχιστο ρυθμό και μάλιστα τον Ιούλιο "έξυσε" τις ανώτερες τιμές του μέσου όρου 1981-2010! Απ' το Σεπτέμβριο ξεκινά η νέα περίοδος αύξησης του πάγου, στο φθινόπωρο/χειμώνα 2018-19, ό,τι ήταν να λιώσει για φέτος έλιωσε. Περιμένουμε πλέον να δούμε τι άλλο θα σκαρφιστεί η κλιματική απάτη για να συνεχίσει την κατατρομοκράτηση των πολιτών και την επιβολή ολοένα και πιο δυσβάστακτων φόρων, που καταλήγουν στην ολοένα και μεγαλύτερη μεταφορά πλούτου απ' τους πολλούς προς τους λίγους.

Αν σε κάποια περιοχή του πλανήτη κάνει "ασυνήθιστη ζέστη" στο κατακαλόκαιρο, αυτό δεν σημαίνει πως ολόκληρος ο πλανήτης "υπερθερμαίνεται". Κάπως έτσι πριν πολύ λίγες χιλιάδες χρόνια, χωρίς την παραμικρή ανθρώπινη συμμετοχή, η Σαχάρα επεκτάθηκε προς Β κι ερημοποιήθηκε η κάποτε πολύ εύφορη γειτονική μας Λιβύη. Και η Σαχάρα συνεχίζει να επεκτείνεται προς Β, με τους ρυθμούς που λειτουργεί ο πλανήτης, όχι τα ραδιοτηλεοπτικά και ηλεκτρονικά μέσα κλιματικής προπαγάνδας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου