Πέμπτη 23 Αυγούστου 2018

Σαουδική Αραβία: Διαψεύδει την αναστολή των σχεδίων για IPO της Aramco

Από το naftemporiki.gr
Διαψεύδει η Σαουδική Αραβία τις πληροφορίες, που την θέλουν να κάνει στροφή στο θέμα της Aramco και να βάζει στον πάγο τα σχέδια για εισαγωγή του πετρελαϊκού κολοσσού στο χρηματιστήριο. Αποφεύγει, ωστόσο, προς το παρόν να διευκρινίσει το πότε ακριβώς αυτή θα λάβει χώρα, καθώς θέλει να διασφαλίσει ότι το περιβάλλον στις διεθνείς αγορές θα είναι ευνοϊκό. 

Σε ανακοίνωση, που εξέδωσε σήμερα, Πέμπτη, ο Σαουδάραβας υπουργός Ενέργειας, Βιομηχανίας και Ορυκτών Πόρων, Χαλίντ αλ Φαλίχ, επισημαίνεται:
«Η κυβέρνηση παραμένει αφοσιωμένη στην αρχική δημόσια εγγραφή της Saudi Aramco,  σε χρόνο, που θα επιλέξει, όταν οι συνθήκες είναι ιδανικές». 

Όπως εξηγεί «η χρονική συγκυρία θα εξαρτηθεί από πολλαπλούς παράγοντες, μεταξύ των οποίων οι ευνοϊκές συνθήκες στην αγορά και η ολοκλήρωση μίας εξαγοράς, που βρίσκεται στα σκαριά».

Η δήλωση έρχεται στον απόηχο δημοσιευμάτων για πιθανή ακύρωση της πολυαναμενόμενης IPO της Aramco. Πολλοί αναλυτές το τελευταίο διάστημα εκφράζουν την άποψη ότι το Ριάντ δεν έχει πλέον τόσο μεγάλη ανάγκη να προχωρήσει στην εισαγωγή της εταιρείας στο χρηματιστήριο, καθώς οι τιμές του πετρελαίου έχουν ανακάμψει και πάλι πάνω από τα 70 δολάρια το βαρέλι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου