Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018

Αλ. Τσίπρας: Πλήρη ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ θέλει η κυβέρνηση (2011 )

Από το naftemporiki.gr
Τη στήριξή του στον αγώνα των απεργών στα ΕΛΠΕ εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΝ και της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τρίπρας, υποστηρίζοντας πως βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι η πλήρης ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης.

Κατά τη σημερινή του συνάντηση με το σωματείο των εργαζομένων, ο κ. Τσίπρας παρατήρησε ότι «τα Ελληνικά Πετρέλαια δεν είναι μια δημόσια επιχείρηση κοινής ωφέλειας, αλλά ένα ιδιωτικοποιημένο πια μονοπώλιο στο χώρο των καυσίμων που έχει τη βασική ευθύνη για το γεγονός ότι η βενζίνη έχει φτάσει κοντά στα 2 ευρώ». Καταλόγισε..
μάλιστα στην Επιτροπή Ανταγωνισμού ότι «κάνει τα στραβά μάτια».

Όπως είπε, «οι 2500 εργαζόμενοι στα ΕΛΠΕ δεν είναι καλοπληρωμένοι, όπως λένε. Δουλεύουν κάτω από αντίξοες και ιδιαίτερα σκληρές και ανθυγιεινές συνθήκες». «Καλοπληρωμένοι», πρόσθεσε, «είναι τα 160 περίπου διευθυντικά στελέχη, οι διορισμένες διοικήσεις, όλοι αυτοί που απολαμβάνουν τεράστιους μισθούς και όχι οι εργαζόμενοι».

«Βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι η πλήρης ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ, παρά το γεγονός ότι αυτή η επιχείρηση είναι κερδοφόρα, έχει ετήσια κέρδη κοντά στα 200 εκατομμύρια», είπε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΣΥΝ ξεκαθάρισε ότι «θα στηρίξουμε αυτόν τον αγώνα και θα αντισταθούμε στα σχέδια περαιτέρω ιδιωτικοποίησης». «Αυτό που έχει ανάγκη η οικονομία είναι ο δημόσιος κοινωνικός έλεγχος των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας και ιδιαίτερα των κερδοφόρων επιχειρήσεων», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου