Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018

ΕΛΠΕ: Με 48ωρη απεργία απαντούν οι εργαζομένοι στην επικείμενη πώληση του ομίλου

Από το worldenergynews.gr
Σε δυναμικές κινητοποιήσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι των Ελληνικών Πετρελαίων αντιδρώντας στην επικείμενη πώληση του ομίλου.

Οι κινητοποιήσεις ξεκινούν από αύριο με 48ωρη απεργία, Πέμπτη και Παρασκευή 12 και 13 Ιουλίου ενώ έχουν προκηρύξει και 24ωρη απεργία για το Σάββατο 14 Ιουλίου ενώ δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν όλο το επόμενο διάστημα.

Όπως δήλωσε ο Παναγιώτης Οφθαλμίδης πρόεδρος του Πανελλήνιου σωματείου εργαζομένων στα ΕΛΠΕ παράλληλα με τις απεργιακές κινητοποιήσεις θα γίνουν και νομικές προσφυγές στα διοικητικά και πολιτικ..
ά εργαστήρια κατά της διαδικασίας πώλησης η οποία χαρακτηρίζεται ως πρόχειρη και επισφαλής για τα συμφέροντα της εταιρείας.

Το σωματείο θεωρεί ότι πρέπει να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας του 35%  του μετοχικού κεφαλαίου των ΕΛΠΕ ενώ εκτιμούν ότι η αποτίμηση της πώλησης του μεριδίου του δημοσίου που ανέρχεται σε 500 εκατ. ευρώ και έχει συμπεριληφθεί ως πρόβλεψη στον προϋπολογισμό του 2018 είναι εξαιρετικά χαμηλή για την σημασία του ομίλου για την ελληνική οικονομία και την αξία του.

Επίσης οι εκπρόσωποι των εργαζομένων εκφράζουν σοβαρές επιφυλάξεις για τις προθέσεις των υποψηφίων επενδυτών ( Vitol , Glencore) υπογραμμίζουν τις νομικές εμπλοκές της Glencore με την αμερικανική δικαιοσύνη και τονίζουν ότι στο πλαίσιο του διαγωνισμού δεν διασφαλίζεται η διατήρηση της λειτουργίας των διυλιστηρίων.

Σύμφωνα με του εργαζομένους το γεγονός  ότι και οι δύο ενδιαφερόμενοι είναι traders δημιουργεί κινδύνους για την μετατροπή, για παράδειγμα του διυλιστηρίου της Θεσσαλονίκης, σε αποθηκευτικό χώρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου