Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2018

Μεγάλοι αγοραστές πετρελαίου σκέφτονται να "κάνουν στην άκρη" το Ιράν...

Από το energypress.gr
Oρισμένοι αγοραστές ιρανικών πετρελαϊκών προμηθειών στις ΗΠΑ, τη μεγαλύτερη πετρελαϊκή αγορά στον κόσμο σκέφτονται να συμφωνούν με τα αιτήματα του προέδρου Donald Trump.

Καθώς η αμερικανική κυβέρνηση ασκεί πιέσεις στους συμμάχους της να σταματήσουν εντελώς τις αγορές ιρανικών προμηθειών, η ιαπωνική εταιρεία Fuji Oil Co. και η εταιρεία Formosa Petrochemical Corp. της Ταϊλάνδης σκέφτονται..
να τερματίσουν τις εισαγωγές από τη χώρα- μέλος του ΟΠΕΚ - αν και δεν έχουν ακόμη λάβει την τελική τους απόφαση. Η Νότια Κορέα έχει ήδη θέσει κάποιες εισαγωγές σε αναμονή, καθώς η Emirates National Oil Co. στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα προσπαθεί να βρει εναλλακτικές λύσεις σε σχέση με τα φορτία από τη συγκεκριμένη ισλαμική Δημοκρατία.Οι Η.Π.Α. θέλουν οι σύμμαχοί τους να τερματίσουν όλες τις εισαγωγές ιρανικού πετρελαίου μέχρι την 4η Νοεμβρίου και δεν προσφέρουν παρατάσεις ή παρεκκλίσεις σε αυτό το χρονοδιάγραμμα, καθώς θέλουν να κτυπήσουν τις προοπτικές οικονομικής επιβίωσης αυτού του κράτους του Περσικού Κόλπου με κυρώσεις για το πυρηνικό του πρόγραμμα. Αυξάνονται οι εικασίες ότι μια παγκόσμια έλλειψη θα επιδεινωθεί, ανυψώνοντας τις τιμές. Η Fuji Oil πιθανόν να αντικαταστήσει τα φορτία της με αυτά από τη Σαουδική Αραβία, το Κατάρ και το Αμπού Ντάμπι, ενώ η Formosa μπορεί να επιλέξει το σαουδαραβικό και το ιρακινό αργό πετρέλαιο για να προμηθευτεί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου