Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018

Συμφωνία Medserv-Exxon για παροχή logistics σε γεωτρήσεις σε ΑΟΖ;

Από το sigmalive.com 
Η εταιρεία Medserv έχει υπογράψει μια δεύτερη σύμβαση με μια πολυεθνική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου για την παροχή υπηρεσιών εφοδιαστικής βάσης στην ξηρά, για δραστηριότητες εξερεύνησης που λαμβάνουν χώρα στην Κυπριακή ΑΟΖ, αναφέρει ανακοίνωση της εταιρείας. Δεν αποκλείεται η εταιρεία με την οποία να έχει συνάψει συμφωνία η Medserv να είναι η Exxon Mobil, η οποία το δεύτερο εξάμηνο του 2018 αναμένεται να διενεργήσει γεωτρήσεις στο θαλάσσιο τεμάχιο 10 της ΑΟΖ. Υπενθυμίζεται ότι..
τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο  εκτελεστικός διευθυντής της Medsery  Godwin Borg επιβεβαίωσε, σύμφωνα με την Times of Malta, ότι η ExxonMobil βρίσκεται στη διαδικασία αναζήτησης προσφορών για παροχή υπηρεσιών υλικοτεχνικής υποστήριξης για τις επερχόμενες γεωτρήσεις τους στην Κύπρο. Η Medserv, με έδρα τη Μάλτα, είναι ένας παροχέας ολοκληρωμένων υπεράκτιων υπηρεσιών logistics για τη στήριξη των εργασιών γεώτρησης στη Μεσόγειο.

Σύμφωνα με  επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας, για την παροχή αυτών των υπηρεσιών, η εταιρεία θα δημιουργήσει πρόσθετες εγκαταστάσεις εφοδιασμού στη Λεμεσό. Αναμένεται ότι η σύμβαση αυτή θα εξυπηρετηθεί μέσω των εσωτερικών πόρων του ομίλου. Η Medserv υποστηρίζει, επίσης, τις υπεράκτιες δραστηριότητες της ENI  στην Κυπριακή ΑΟΖ, αλλά και την ευρύτερη περιοχή.

Όπως σημειώνει η ανακοίνωση, η ανάθεση αυτής της σύμβασης είναι ένα άλλο σημαντικό βήμα για τη διεύρυνση του χαρτοφυλακίου του ομίλου και καθιερώνει την εταιρεία τώρα σε οκτώ χώρες, καθώς η διαδικασία υποβολής προσφορών συνεχίζεται.

Νωρίτερα φέτος, οι δύο κύριοι μέτοχοι της Medserv ανακοίνωσαν ότι σκοπεύουν να εκφορτώσουν τις μετοχές τους, θέτοντας  το 65% της εταιρείας προς πώληση.

Εκτός από την ανακοίνωση, η Edison Investment Research εξέδωσε, επίσης, ένα flash news - Medserv Winning Ways - όπου αναφέρονται στην προηγούμενη περιγραφή τους για την ανακάλυψη του κοιτάσματος Καλυψώ στην Κυπριακή ΑΟΖ, το οποίο πιστεύεται ότι είναι «τύπου Zohr».

«Η ανακάλυψη της Καλυψούς στην ανοικτή θάλασσα της Κύπρου, πιστεύεται ότι είναι «όμοια με το Zohr». Το Zohr είναι το μεγαλύτερο κοίτασμα φυσικού αερίου στη Μεσόγειο. Το νέο εύρημα θα πρέπει να παρέχει ένα εκτεταμένο πρόγραμμα γεωτρήσεων, προσφέροντας μεγαλύτερη διαφάνεια και βελτιωμένα έσοδα από την Κύπρο τώρα από πολλούς πελάτες.

Μετά από μια δύσκολη χρονιά μετάβασης, στο 2017, ενθαρρύνουμε τα κέρδη της σύμβασης και τα επίπεδα δραστηριότητας σε όλο το αποτύπωμα της Medserv που παρατηρήθηκε το 2018. Η Medserv ασχολείται με προχωρημένες διαπραγματεύσεις για τον εντοπισμό βάσεων στήριξης σε νέες γεωγραφικές περιοχές, οι οποίες θα πρέπει να στηρίξουν τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη. Η εταιρεία ανέφερε ότι οι συμβάσεις εδώ θα επικεντρωθούν στην ανάπτυξη και την παραγωγή και όχι στην εξερεύνηση. Η ικανότητα της εταιρείας να κερδίσει μεγαλύτερες συμβάσεις, ενισχύει την προβολή της επένδυσης. Οι προβλέψεις και η αποτίμηση παραμένουν αμετάβλητες», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου