Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018

Νορβηγία: Θετικές προβλέψεις για τις πετρελαιοπαραγωγικές περιοχές

Από το worldenergynews.gr
Οι επιχειρηματικές συνθήκες ενισχύθηκαν σημαντικά στις δυτικές πετρελαιοπαραγωγικές περιοχές της Νορβηγίας κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών μηνών, ενώ οι προοπτικές αυξήθηκαν σε υψηλό πέντε ετών, σύμφωνα με έρευνα που ανακοινώθηκε  την Πέμπτη 7/4/2018.

Η τιμή του αργού πετρελαίου, βασικό εξαγωγικό προϊόν της Νορβηγίας, υποχώρησε ..
απότομα από τα μέσα του 2014 έως τις αρχές του 2016, αλλά από τότε έχει ανακάμψει, ενώ οι εξαγωγείς ενισχύονται από ένα αδύναμο νόμισμα.

Ο Δείκτης West Coast Current Conditions σημείωσε άνοδο 3,7 μονάδων σε τετραετές υψηλό στις  64,0 μονάδες μετά από ελαφρά πτώση το προηγούμενο τρίμηνο, σύμφωνα με την έρευνα της Respons Analyze και της Sparebanken Vest.

Οι προσδοκίες για τους επόμενους έξι μήνες αυξήθηκαν περαιτέρω σε 68,2 μονάδες από 67,1, φθάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από το δεύτερο τρίμηνο του 2013.

"Η αυξημένη ανάπτυξη στο εξωτερικό, σε συνδυασμό με την άνοδο των τιμών του πετρελαίου και την αδύναμη νορβηγική κορώνα, συμβάλλουν στην αύξηση της δραστηριότητας στη δυτική περιοχή", ανέφερε η Sparebanken Vest.

"Η αύξηση της ζήτησης σημαίνει ότι περισσότερες εταιρείες βλέπουν τώρα προκλήσεις όσον αφορά τις ικανότητες και είμαστε πιθανώς κοντά στην πλήρη απασχόληση στην περιοχή", πρόσθεσε.

Η επιχειρηματική έρευνα καταρτίστηκε για πρώτη φορά το 2012 και περιλαμβάνει 700 επιχειρήσεις που εδρεύουν στις περιοχές Rogaland, Hordaland, Sogn og Fjordane και Moere og Romsdal.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου