Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018

Το μέλλον της εργασίας: το ηλεκτρονικό λιανεμπόριο και τα φάρμακα για τη βελτίωση των επιδόσεων εγκυμονούν νέους κινδύνους στους χώρους εργασίας

Από το osha.europa.eu
Δύο νέες δημοσιεύσεις του EU-OSHA εξετάζουν τους επαγγελματικούς κινδύνους και τους κινδύνους ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους της Ευρώπης, οι οποίοι προκύπτουν από τη ραγδαία ανάπτυξη του ηλεκτρονικού λιανεμπορίου και τη χρήση φαρμάκων που βελτιώνουν τις εργασιακές επιδόσεις.

Το ηλεκτρονικό λιανεμπόριο είναι ένας ιδιαίτερα ανταγωνιστικός και ταχύτατα αναπτυσσόμενος κλάδος που εστιάζει στην..
αποδοτικότητα και το χαμηλό κόστος. Δεδομένου ότι ο τομέας αυτός αναμένεται να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο, η δημοσίευση του EU-OSHA διερευνά τις επιπτώσεις στην ευημερία των εργαζομένων και υπογραμμίζει την ανάγκη για προληπτική διαχείριση.

Επίσης, ολοένα και αυξάνεται η χρήση φαρμάκων για τη βελτίωση των επιδόσεων στον χώρο εργασίας. Η σχετική δημοσίευση εξετάζει τους γενικότερους παράγοντες που επηρεάζουν τη χρήση των φαρμάκων αυτών. Τονίζει ότι πρέπει να ενισχυθεί η ευαισθητοποίηση και να γίνουν περισσότερο κατανοητές οι αντιλήψεις και οι παράγοντες που ευθύνονται για το πρόβλημα.

Διαβάστε τις έρευνες σχετικά με το μέλλον του ηλεκτρονικού λιανεμπορίου και τα φάρμακα για τη βελτίωση των επιδόσεων στον χώρο εργασίας (στα αγγλικά).

Τα άρθρα σχετικά με την τρισδιάστατη εκτύπωση και την τεχνολογία παρακολούθησης στον χώρο εργασίας διατίθενται τώρα σε διάφορες γλώσσες.  

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα έργα πρόβλεψης του EU-OSHA για τους αναδυόμενους κινδύνους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου