Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018

Αντίθετος Στην Εκχώρηση Του Πλειοψηφικού Πακέτου Και Του Μάνατζμεντ Των ΕΛΠΕ, Ο Π. Λαφαζάνης

Από το analitis.gr
Την αντίθεση του στην εκχώρηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών και του μάνατζμεντ των «Ελληνικών Πετρελαίων» (ΕΛΠΕ) εξέφρασε σε δηλώσεις του, κατά την επίσκεψη του στις εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ στη Θεσσαλονίκη, ο γραμματέας της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

«Θα μείνει 15% (από 35%) στο δημόσιο, το οποίο δε λέει τίποτε και δοθεί το 50+1 σε έναν επενδυτή, προφανώς το μάνατζμεντ θα περάσει στα δικά του χέρια. Τα ΕΛΠΕ είναι μια..
στρατηγική εταιρία, που παίζει έναν κρίσιμο εθνικό και οικονομικό ρόλο και έναν κρίσιμο ρόλο στην ασφάλεια και την άμυνα της χώρας, όλα αυτά, θα απεμποληθούν» είπε ο κ. Λαφαζάνης.

Ο κ. Λαφαζάνης έκανε λόγο για «εθνικό έγκλημα, με ποινικές προεκτάσεις, για όσους το εκτελέσουν», εκτιμώντας ότι «θα αποδοθούν και γρήγορα, κατά τη γνώμη μας» και σχολίασε: «Εδώ, η χώρα διαλύεται και δεν υπάρχει τίποτε για να αποδοθεί ως κατηγορία, οι κατηγορίες είναι για μένα, που πήγα στους πλειστηριασμούς και δήθεν κολλούσα αυτοκόλλητα στις κλούβες…».

Για τους όρους του σχετικού διαγωνισμού, επεσήμανε ότι «οποιαδήποτε εταιρία, ακόμη και με μη συναφείς δραστηριότητες», μπορεί αγοράσει τα ΕΛΠΕ και να τα μετατρέψει, αν το επιθυμεί, σε απλή εμπορική επιχείρηση, με «σταδιακή αποδυνάμωση του παραγωγικού κομματιού» και με ενδεχόμενες «οδυνηρές συνέπειες» για τις θέσεις εργασίας και το προσωπικό.

Υπενθύμισε, ότι ο ίδιος, ως υπουργός Ενέργειας, είχε διορίσει διοίκηση, εκ μέρους του δημοσίου, στα ΕΛΠΕ, για πρώτη φορά (μετά τη συγχώνευση με την ΠΕΤΡΟΛΑ), με θετικές μάλιστα επιδόσεις. «Σχετικά πήγαν καλύτερα και η κερδοφορία τους ανέβηκε, θα εμφανίσουν κέρδη επτακόσια πενήντα εκατομμύρια, μέσα στο χρόνο αυτό», είπε.

Ο κ. Λαφαζάνης, συνοδευόμενος από τους πρώην βουλευτές, Δ. Χαραλαμπίδου, Λίτσα Αμμανατίδου, Ι.Γαιτάνη, Θ. Πετράκος και η συντονίστρια Θεσσαλονίκης της ΛΑΕ Χριστίνα Σουλτανίδου, είχε συναντήσεις με στελέχη, εργαζόμενους και εργολαβικούς εργαζόμενους, ενώ για τους τελευταίους σημείωσε ότι την επόμενη εβδομάδα θα επιδιώξει συνάντηση με τη διοίκηση των ΕΛΠΕ, με αίτημα την εργασιακή εξομοίωση τους με τους υπόλοιπους εργαζόμενους.

Φ.Γ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου