Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

Σε 70-80 εταιρείες έχει χτυπήσει την πόρτα για τα ΕΛΠΕ ο σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ

Από το energypress.gr
Τη πόρτα σε 70-80 εταιρείες απ' όλο τον κόσμο, έχει κτυπήσει για τα ΕΛΠΕ, ο σύμβουλος αποκρατικοποίησης του ΤΑΙΠΕΔ.

Από private equity funds, και traders όπως Vittol, Glencore, και Trafigura, έως εταιρείες διύλισης όπως Repsol, και Eni. Εξ αυτών πάντως, θα ήταν..
ευχαριστημένοι στο ΤΑΙΠΕΔ εφόσον προσέλθουν γύρω στους δέκα.

Και επίσης το Ταμείο, θα έβλεπε ως ένα καλό ύψος τιμήματος, ένα ποσό της τάξης των 1,3 δισ ευρώ. Δεδομένου δηλαδή ότι η κεφαλαιοποίηση των ΕΛΠΕ κινείται στα 2,4 δισ. ευρώ, και στο 50,1% (1,2 δισ) θα πρέπει να προστεθεί και ένα premium 10% για το μάνατζμεντ, (γύρω στα 100 εκατ ευρώ).

Ολ’ αυτά θα επαληθευτούν σε μια ακριβώς εβδομάδα από σήμερα, στις 18 Μαίου. Τότε εκπνέει και η προθεσμία υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο διαγωνισμό.

Στην προκήρυξη πάντως του διαγωνισμού, περιλαμβάνεται μια γεωπολιτική “κρησάρα”, όπως πρώτο είχε γράψει το Εnergypress. Συγκεκριμένα, αναφέρεται ρητά ότι το ΤΑΙΠΕΔ μπορεί να αποκλείσει ενδιαφερόμενους "ο αποκλεισμός των οποίων θεωρείται από την Ελληνική Δημοκρατία απαραίτητος για την προστασία των ελληνικών εθνικών συμφερόντων και/ή της εθνικής ασφάλειας και/ή την ενεργειακή ασφάλεια και την ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού”.

Στο μεταξύ, αντιπροσωπεία της ΛΑΕ, υπό τον γραμματέα Παναγιώτη Λαφαζάνη και τα μέλη της Π.Γ. Θανάση Πετράκο και Γιάννη Δούκα, θα επισκεφτούν σήμερα τα διυλιστήρια των ΕΛΠΕ στον Ασπρόπυργο, προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους, στην προωθούμενη ιδιωτικοποίηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου